Başkan Uysal, Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki Çalışmaları İnceledi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşilbahçe Mahallesi’ndeki çalışmaları inceledi.

Başkan Uysal, Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki Çalışmaları İnceledi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Perşembe günü mesaisine Yeşilbahçe Mahallesi’nde başladı.

Başkan Uysal ve Başkan Yardımcısı Erol İşbilen, Fen İşleri’ne bağlı ekiplerin 18 bin nüfuslu Yeşilbahçe Mahallesinin Cadde ve Sokaklarında yaptığı asfaltlama çalışmalarını yerinde denetledi.

19 bin ton asfalt çalışması

Toplam 19 bin ton asfaltlamayla birlikte kaldırımların da yenilendiği Mahallede yürüyerek uzun bir tur atan Başkan Uysal, Yeşilbahçe Mahallesi’nin Avni Tolunay, Metin Kasapoğlu ve Portakal Çiçeği gibi kentin ana ulaşım akslarının bulunduğu bir yerleşim yeri olduğuna dikkat çekti. Yeşilbahçe’nin aynı zamanda Muratpaşa’nın kalbi konumunda bulunduğunu dile getiren Başkan Uysal, “2017’nin henüz 3’üncü ayı içinde en kapsamlı cadde ve sokak yenileme çalışmalarımızdan birini Yeşilbahçe’de gerçekleştirdik. 2016 yılında 123 bin 475 ton asfalt çalışması yapmıştık. Geçen yıl tüm Muratpaşa’da yaptığımız çalışmanın yüzde 15’ini sadece bu mahallemize gerçekleştirdik. Bununla birlikte mahallemizde kaldırımları da yeniledik, engelli şeritlerimizi yerleştirdik ve turunç fidanları dikimine de başladık” dedi.



Değişim rüzgarı

Muratpaşa’da temel ve sosyal belediyecilik hizmetleriyle hayatı değiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Başkan Uysal, “Bunun gerçekleştirirken her iki hizmetin birbirinden daha önemli ya da önemsiz olmadığının farkında hareket ediyoruz.” Bunun en somut örneğinin Yeşilbahçe Mahallesi’nde yaşandığını dile getiren Başkan Uysal, “Göreve geldiğimizde henüz tamamlanmamış olan Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nu tamamladık. Şimdi komşularımız güne yüzme havuzumuzda su cimnastiğiyle başlıyor, Avrupa standardında kaldırımda, yollarda, caddelerde yürüyor. Mahallemizde engellimiz güven içinde sokağa adımını atabiliyor. Yeşilbahçe Mahallemize sadece yürüme mesafesi uzaklığında Antalya’nın yeni yaşam merkezi Erdal İnönü Kent Parkı tamamlanmak üzere. Bu parkın hemen alt tarafından yeni bir Falez Halk Plajı’nı da oluşturuyoruz.”

İhale süreci tamamlandı

Başkan Uysal, opera, tiyatro ve bale gibi sahne sanatlarının Antalya’da yeni merkezi olmasını amaçladıkları ‘Çok Amaçlı Gösteri Sanatları Merkezi’nin de yine Yeşilbahçe Mahallesi’nde yapılacağını söyledi.

Merkeze ilişkin ihale sürecinin tamamlandığı ve kısa süre sonra inşaat çalışmalarının başlayacağını belirten Başkan Uysal, “Merkezimiz 1450 Sokak, Çınarlı Caddesi kesişiminde yer alıyor. 5 bin 420 metrekare inşaat alanına sahip, 568 seyirci kapasiteli merkez 2018’in ilk çeyreğinde tamamlanacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA