Başkan Uysal, Karadenizlileri Ağırladı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Karadenizliler Derneği (ANTKARDER) yeni yönetim kurulunu ağırladı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Şubat ayında 6’ncı olağan genel kurulunu gerçekleştiren ANTKARDER Başkanı Halis Ekşi, Başkanvekili Bahattin Bayraktar ve yönetimi kurulu üyeleriyle biraraya geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre yaklaşık 150 bin Karadenizlinin Antalya’da ikamet ettiğini belirten Başkan Uysal, “Anadolu Hemşeri Dernekleri Federasyonu’yla geçen yıl 2’ncisini gerçekleştirdiğimiz Yöreler Renkler Festivali’nin Karadenizliler Gecesi bu bakımından en kalabalık, en çok ilgi çeken gecelerden biriydi” diye konuştu.

Muratpaşa’da Yunus Emre’nin, Mevlana’nın insan sevgisiyle yoğrulmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünde düşünsel altyapısını bulan bir anlayışla kamu hizmetlerini yerine getirdiklerini belirten Başkan Uysal, “Bu bakış açısının ete kemiğe büründüğü bir çalışmamız da Doğuyaka Mahallesi’nde inşaat çalışmaları devam eden dernekler yerleşkemiz” dedi.

Başkan Uysal, Antalya’da derneklerin kente ve günlük hayata önemli katkılar sağladığını ve bu katkının gelişerek devam etmesi için böylesi bir merkezle kentin ortak aklını temsil eden sivil toplum örgütlerine destek vermek istediklerini söyledi.



13 bin metrekare alan üzerine inşa edilen merkezde 163 dernek odası, 500 kişilik konferans salonu, 12 çok amaçlı eğitim ve toplantı salonu, yöresel ürünlerini satışı amacıyla farklı üniteler, yemekhane, yarı açık toplantı ve etkinlik alanıyla birlikte kapalı otoparkın yer aldığını aktaran Başkan Uysal, STK merkezinin AESOB eski Başkanı merhum Abdullah Sevimçok’un adını taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Merkezin 2’nci etap ihalesini tamamlanarak firmanın çalışmalara başladığını aktaran Başkan Uysal, yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olarak merkezin Eylül ayında tamamlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA