'Başarı Her Yerde' Projesi

QNB Finansbank ve TED'in de desteğiyle 8 okulda eğitim kalitesinin ve akademik başarının geliştirilmesi, öğrencilerin TEOG başarılarının artırılması, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda gelişim sağlanması hedeflenen proje kapsamında Adana'da çalışmalar yapılıyor İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar: 'Bu projenin başarılı olacağını ve şimdiden gerek sanat, spor, akademik başarıda çocuklarımızın düne göre daha ilerlediğini görebiliyoruz. Gelecek yıllarda nice başarılardan bahsedebileceğimizi ben şimdiden biliyorum' QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahinbaş: 'Folklordan resim sergisine, dans ve tiyatro gösterilerinden müzik çalışmalarına dek okulların aktivitelerinde ihtiyaç duydukları destekleri sağlamaktan çok mutluyuz'

QNB Finansbank ve Türk Eğitim Derneği (TED) ile Adana ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüklerinin desteğiyle, 8 devlet ortaokulunda eğitim kalitesinin ve akademik başarının geliştirilmesi, öğrencilerin TEOG başarılarının artırılması, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda gelişim sağlanması hedeflenen “Başarı Her Yerde” projesi Adana'da uygulanıyor.

Adana Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, kentte projeyi gerçekleştirmenin mutluluk ve huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Özellikle dezavantajlı olarak nitelendirilen yoksul çocuklara sağlanacak imkanların önemine değinen Akpınar, şunları belirtti:

'Projede amaç büyük paralar harcamadan ilgili destekle öğretmenlerimizin yeni eğitimler alması, oradaki mevcut yapının harekete geçirilmesi. Bu projenin başarılı olduğunu, şimdiden gerek sanat, spor, akademik başarıda çocuklarımızın düne göre daha iyi ilerlediğini görebiliyoruz. Gelecek yıllarda nice başarılardan bahsedebileceğimizi ben şimdiden biliyorum.'

QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş da banka olarak TED ile uzun yıllardır süren çalışmaları bulunduğunu ifade etti.

Profesyonel çalışanlar olarak kaliteli insan kaynağının önemini bilmeleri nedeniyle çocuk ve gençlere yönelik projelere öncelik tanıdıklarını vurgulayan Şahinbaş, şöyle devam etti:

'Bu projede Ankara ve Adana'da TEOG başarısı düşük okulların desteklenmesini amaçlıyoruz. Banka olarak iki ilde 8 okulda öğrencilerin daha kaliteli bir eğitime kavuşması için iyileştirme çalışmalarına destek veriyoruz. Diğer projelerimizde olduğu gibi bunda da tüm banka çalışanlarıyla destek veriyor, paydaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Projede okullarda gelişim ve değişime kaynak sunuyoruz. Yapılan çalışmaların çocuklar üzerindeki olumlu sonuçlarını görüyoruz. Mutlu çocuk, başarılı çocuktur. Folklordan resim sergisine, dans ve tiyatro gösterilerinden müzik çalışmalarına dek okulların aktivitelerinde ihtiyaç duydukları destekleri sağlamaktan çok mutluyuz. Çocukların mutluluğuna tanık oluyoruz. Yakın zamanda yapılan çalışmaların bu okulların başarısına olan katkısını çok daha iyi göreceğiz.”

- 'Esas olan hayallerdir, para değildir'

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da 21. yüzyılda nitelikli nüfusun önem kazandığını, mevcut genç nüfus fırsatının kısa süreceğini, ülkenin ya eğitilmiş bir kitleye ya da tüketici bir yığına sahip olacağını anlattı.

Eğitim konusunda önde gelen bir sivil toplum kuruluşu olarak projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Pehlivanoğlu, 'Burada yapmaya çalıştığımız şey bir okulu alıp analizini yapıp çok büyük paralar harcamadan mevcut yapı içinde oradaki sadece eğitim seviyesini, akademik başarıyı değil, sosyal ve kültürel başarıyı da yükseltip umut yeşertmenin bir yol haritasını çıkartıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte 60 vilayette bunu uygulayacağız. Şunu göstereceğiz, esas olan hayallerdir, esas olan para değildir.' sözlerine yer verdi.

- “Başarı Her Yerde” Projesi -

“Eğitimde Fırsat Eşitliğiyle, Başarı Her Yerde” sloganıyla geçen eğitim öğretim yılında hayata geçen proje kapsamında Adana Milli Eğitim Müdürlüğünce dezavantajlı olarak nitelendirilebilecek konumda bulunan, akademik ve sosyal açıdan gelişme potansiyeli bulunan öğrencilerin yer aldığı Seyhan Mehmet Akif, Yüreğir Yavuzlar, Sarıçam Ömer Kanaatbilen ve Seyhan Kasım Sacide Ener ortaokulları belirlendi.

QNB Finansbank’ın ortaklığı ve finansal desteği ile TED okullarında yürütülen kampanyalar aracılığıyla okullara okuma, test kitapları, eğitim setleri, ders araç gereçleri, spor malzemesi, müzik enstrümanı ve okul koridorlarında kullanılacak materyallerin alınması sağlandı. 73 bin 533 adet malzeme, proje dahilindeki okullara gönderildi.

Öğrencilerin bilişim becerisi edinmeleri amacıyla kodlama ve robotik eğitim süreci başlatıldı. Bu amaçla Adana'da öğretmenlere eğitim verildi.

Öğrencilerin TEOG sınavına yönelik hazırlıkları çerçevesinde gerçekleştirilen kurslara profesyonel desteğin yanı sıra TED tam eğitim burslu öğrencilerinin de gönüllü katkıları sağlandı.

Üç yıl olarak planlanan proje kapsamında çok sayıda destek hayata geçirilerek seçilen okullarda projenin hedefi olan, akademik ve sosyal başarının sürdürülebilir olması için bütünsel bir program hazırlandı.
Kaynak: AA