Bartın Merkezli FETÖ/PDY Soruşturması

Örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında eski öğretmenlerin de bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Bartın merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 kişi adliyeye getirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY'ye yönelik Bartın merkezli Ankara, İstanbul, Kastamonu, Karabük ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen, aralarında eski öğretmenlerin de bulunduğu şüphelilerin savcılıktaki sorgusu sürüyor.

Bartın merkezli, 8 Mart'ta 6 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında eski öğretmen ve askerlerin bulduğu 14 kişi gözaltına alınmış, soruşturma kapsamında daha sonra 2 kişi daha yakalanmıştı. Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 3'ü tutuklanmış, 4'ü ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.
Kaynak: AA