Bakan Soylu Açıklaması 'Bunlar Sıçan Gibi Kaçıyorlar, Bizim Evlatlarımız Da Onları Kovalıyorlar'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Cumhurbaşkanımızın ‘bu terörü bitireceksiniz ve bu ülkenin bir daha terörle yorulmasını, meşgul edilmesini istemiyoruz’ şeklinde net talimatı var” dedi.

Bakan Soylu Açıklaması 'Bunlar Sıçan Gibi Kaçıyorlar, Bizim Evlatlarımız Da Onları Kovalıyorlar'
16 Nisan’da yapılacak halk oylaması için Sincan’da vatandaşlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, büyük bir coşkuyla karşılandı. Sırtını terör örgütlerine dayayanlara ve ‘biz özerklik ilan edeceğiz’ diyenlere “Bugün özerkliği ilan et de görelim boyunu posunu” diye seslenen Soylu, “Ne bu milletin tarihine, ne Kurtuluş Savaşı’na, ne bu milletin birliğine ve bölünmezliğine hiç aldırmadan hoyratça bu milleti tehdit ederek ‘bundan sonra burayı biz yöneteceğiz’ diyordunuz, niye duruyorsunuz? Cumhurbaşkanımızın ‘bu terörü bitireceksiniz ve bu ülkenin bir daha terörle yorulmasını, meşgul edilmesini istemiyoruz’ şeklinde güvenlik kuvvetlerimize ve her birimize ayrı ayrı net talimatı ve direktifleri var. Bizi ‘bu belediyelere el koymayın’ diye Avrupa’ya şikayet ettiler. Sen belediyeleri terör yuvasına döndüreceksin, sen çalışanlarından aldığın ve gasp ettiğin parayı Kandil’e dağa göndereceksin, sen orada bizi koruyan askerimize, jandarmamıza, polisimize ve korucumuza kalleşçe pusu kuran ve silah taşıyan bir kurum haline geleceksin sonra çukur kazacaksın, bu devlet de, bu millet de seni orada bırakacak öyle mi” şeklinde konuştu.



“Sıçan gibi kaçıyorlar”

Terörle mücadele kapsamında hemen hemen her noktada operasyonların devam ettiğini ve teröristlerin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Soylu, “Daha bugün sabah 3 buçukta bizimkiler bir operasyon yaptılar. Dün akşam 3 tane teröristi ve dün gece sınırdan Türkiye’ye girmeye çalışan yine 3 teröristi etkisiz hale getirdiler. Bugün 30 yerde operasyon var, bu sabah Ağrı’daki, Doğubayazıt’taki askerlerimiz 2 kişiyi daha etkisiz hale getirmeye çalıştılar ve ellerinde hain planlarla yakaladılar. Evlatlarımız Lice kırsalında, Mardin’in kırsallarında, Kars’ta, Tendürek’te her noktada bunlara nefes aldırmayacak şekilde büyük bir mücadele ortaya koymakta. Bunlar sıçan gibi kaçıyorlar, bizim evlatlarımız da onları kovalıyorlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA