Bakan Soylu Açıklaması '16 Nisan'da Patron Millettir Diyeceğiz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’ye dayattıkları kurallarla bu milleti terbiye etmeye çalıştıklarını söyleyerek, “16 Nisan’da patron millettir diyeceğiz biz bunlara” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, 16 Nisan’da yapılacak halkoylaması için Sincan’da vatandaşlara seslendi. Türkiye’yi yıllarca anarşizmle, gecelik faizlerle, ekonomik krizlerle, sağcı solcu, Alevi, Sünni diye kışkırtarak terbiye etmeye çalıştıklarını belirten Soylu, “Bizi, 28 Şubat ile, kadınlarımızın kıyafetlerine göre, yazdıkları anayasalar ile, oluşturdukları kurallar ile terbiye etmeye çalıştılar. Yıllarca reklamlarını televizyondan izlediğimiz bankaları bir günde hortumlayarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. 27 Nisan e-muhtırasında, 21. asırda olmaz artık, Türkiye Avrupa’ya ilerliyor dedik ama bu ülkenin patronu biziz diyerek bizi terbiye etmeye çalıştılar. Gezi olaylarıyla, 367 hokkabazlığını önümüze getirerek, 17-25 Aralık ile 6-7 Ekim olayları ile beraber 50-60 yıl geriye götürerek, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne saldırarak bizi terbiye etmeye çalıştılar” ifadelerini kullandı.

Son olarak 15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye’yi terbiye etmeye çalıştıklarını kaydeden Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben Endonezya’yı, Malta’yı, Norveç’i anlatmıyorum. Türkiye’ye dayattıkları kurallarla bu milleti nasıl sınırlandırmak istediklerini, nasıl prangaya mahkum etmek istediklerini, nasıl ikide bir siz bu ülkeyi yönetemezsiniz, siz kimsiniz, şalvarlılar, kuru kalabalıklar, kara kalabalıklar, siz kimsiniz de bu ülkeyi yöneteceksiniz diye her gün başımıza kakıp bizi terbiye etmeye çalıştılar. Çalıştıkları son nokta ise, 15 Temmuz’da bu milleti bir mensubun talimatı ile beraber istila edilecek bir memleketin içerisinde yaşamaya zorunlu hale getirmeye çalışmaktır. Patron biziz, kuralları biz koyarız diyerek terbiye etmeye çalıştılar. Bir gün aldıkları bir kararla bir yatırıma adım atarken patronu Danıştay yaptılar, bir gün patronu kendi adamlarını muhafaza edebilmek için Yargıtay yaptılar, bir gün patronu Anayasa Mahkemesi yaptılar. Siyasileri, milleti, devlet adamlarını, bu milletin bütün değerlerini istismar etmek, itibarsızlaştırmak için medya yaptılar. Bir gün patronu, IMF’nin orta dereceli memuru yaptılar, IMF’ye boyun eğdirdiler bizi. Bu ülkede patronu uluslararası kuruluşlar, uluslararası sermaye, darbecileri generaller yaptılar. Bize dediler ki siz bu ülkede hiçbir zaman patron olmayacaksınız. Bugün, 16 Nisan’a gidiyoruz. 16 Nisan’da bir karar vereceğiz. Kararımız, işte yıllardan beri bu kurallarla beraber patronlarımızı değiştirip, bize siz patron değilsiniz diyenlere karşı bir haykırışı ortaya koyacak bir karar vereceğiz. Patron millettir diyeceğiz biz bunlara.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” gafını kastederek vatandaşlara “Kılıçdaroğlu’nu dinlediniz mi?” diye soran Bakan Soylu, “Diyor ki; bir tane başbakan olacak başka partiden, cumhurbaşkanı olacak o da başka partiden. Onlar ikisi kavga edecekler. Bu millet sana 6 aydır ne anlatmaya çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Buna 5 tane keçi versen kaybeder’ dedi.

Ben bunu daha sonra Cumhurbaşkanımız böyle diyor diye Muğla Milas’ta anlattım. Birisi ısrarla bir şey söyleyeceğim diye bağırıyor. ‘Burada bir yanlışlık var, sen Cumhurbaşkanımıza söyle’ dedi.

Ne yanlışlığı var diye sordum. Dedi ki; ’Ben keçileri tanırım. Keçiler kaybolmaz, bu adam kendini kaybeder’” diye konuştu.

Kaynak: İHA