Bakan Işık'tan Gazilere Ziyaret

Milli Savunma Bakanı Işık, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden Fırat Kalkanı Harekatı, iç güvenlik harekatı, 15 Temmuz darbe girişimi ve terörle mücadele operasyonları gazileriyle bir araya geldi Işık'ın ziyaret ettiği isimler arasında FETÖ mensubu askerlerce başından vurulan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Aslan da yer aldı Işık: 'Rehabilitasyon merkezi Sağlık Bakanlığına devredildikten sonra arkadaşlar olağanüstü bir gayretle sistemi kısa sürede oturttular. Şu anda memnuniyet oranı 15 Temmuz öncesine geldi, bundan büyük mutluluk duyuyoruz'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Sağlık Bakanlığına devredilmesinin ardından olağanüstü bir gayret sonucu sistemin kısa sürede oturduğunu belirterek, 'Şu anda memnuniyet oranı 15 Temmuz öncesine geldi, bundan büyük mutluluk duyuyoruz.' dedi.

Işık, Sağlık Bakanlığına devredildikten sonra Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ismiyle hizmet veren merkezde tedavisi devam eden Fırat Kalkanı Harekatı, iç güvenlik harekatı, 15 Temmuz darbe girişimi ve terörle mücadele operasyonları gazileriyle dün bir araya geldi.

Gazileri tedavi gördükleri odalarda tek tek ziyaret eden Bakan Işık, onların sorun ve taleplerini dinledi, notlar aldı. Gazilerle yemekte de bir araya gelen Işık'ın ziyaret ettiği isimler arasında 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerce başından vurulan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan da yer aldı.

Bakan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazilerle bir araya geldiğini, onların istek ve sorunlarını dinleme imkanı bulduğunu söyledi.

Sorunların çözümüne yönelik en hızlı şekilde hareket edeceklerini ifade eden Işık, şöyle konuştu:

'Rehabilitasyon merkezi Sağlık Bakanlığına devredildikten sonra arkadaşlar olağanüstü bir gayretle sistemi kısa sürede oturttular. Şu anda memnuniyet oranı 15 Temmuz öncesine geldi, bundan büyük mutluluk, memnuniyet duyuyoruz. Gazilerimiz burada kendilerini evlerinde hissediyorlar. Sadece rehabilitasyon işlemi için buraya gelmiyorlar aynı zamanda burada arkadaşlarıyla görüşüyorlar. Burası onlar için bir yaşam merkezi. Biz de Milli Savunma Bakanlığı olarak destek hizmetlerini yürütüyoruz. Refakatçilerin rahat etmesi için gereken çalışmaları yapıyoruz. Aynı zamanda gazilerin sorun yaşamaması için irtibat subay ve astsubaylarımız var. Bu hizmeti de Bakanlık olarak biz veriyoruz. Burada aslında asker-sivil, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının birlikte güzel bir çalışmasını sergiliyoruz.'

Darbe girişimi sırasında FETÖ'cü askerler tarafından Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı karargahına çağrılarak rehin alınan, koruması şehit edilen ve elleri arkadan bağlanıp başına silahla ateş edilerek ağır yaralanan Turgut Aslan'ın sağlık durumuna ilişkin soru üzerine Bakan Işık, Aslan'ın sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. İyileşme sürecinin devam ettiğini anlatan Işık, 'Arkadaşlarımız da ellerinden geleni yapıyorlar. Müdürümüz de gayret gösteriyor, ailesi maşallah bir bütün olarak yanında hiç ayrılmıyor. İnşallah en kısa sürede aramıza döner.' diye konuştu.

Kaynak: AA