Askı Kütüphane Dar Gelirli Öğrencilerin Yüzünü Güldürüyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde kırtasiye dükkanı işleten yazar Kaan Turhan, bir süre önce başlattığı "Askıda Kitap ve Kırtasiye" kampanyasıyla okuma sevdalılarının ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzünü güldürüyor.

Askı Kütüphane Dar Gelirli Öğrencilerin Yüzünü Güldürüyor
Defter, kalem, silgi gibi her türlü kullanılmayan kırtasiye ve kitapları toplamaya başladığını dile getiren Turhan kampanyasının büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Askıda kitap kampanyasında yararlanan Mürsel Yılmaz, “İlk duyduğum zaman çok etkilendim. Çok hoşuma gitti. Okumayı seviyorum. Çocuklar değişik kitaplar istiyor. Burada çok çeşit bulabiliyoruz. Çok iyi oluyor. Okulların kütüphaneleri az geliyor. Ben buradan çok kitap alıp götürdüm. Okudum. Kendim de fazla kitaplarımı buraya getirdim” dedi.

Kaan Turhan, "İki yıldır burada askıda kırtasiye uygulaması yapıyorum. İhtiyacı olan çocuklar için temel kırtasiye malzemelerini, yardımcı ders kitapları, okuma kitapları, onların uygun fiyat ile teminini sağlayıp onlara ücretsiz veriyorum. Aynı zamanda işe yaramadığını düşündüğümüz kitaplar bana ulaşıyor. Geri dönüşüme gitmek üzere evlerden çıkarılan kitaplar. Onları alıp ücretsiz kitap bölümüme koyuyorum ve ihtiyacı olan çocuklar yararlanıyor. Çözdükten veya çalıştıktan sonra getirip geri koyuyorlar. Başka bir kitap alıyorlar. Başka çocuklar yararlanıyor. Böylece bir imece kültürünü de yerleştirmiş olduk. Yetişkinlerden de büyük tepkiler var. Yaklaşık 600, 700 kitap dağıtmışımdır bugüne kadar. Büyük bir çoğunluğu da yetişkinlere yönelik romanlar, araştırma inceleme kitapları, tarih kitapları yetişkinlerde de katkısı büyük oldu" dedi.

Ülke genelindeki meslektaşlarına çağrıda bulunan Kaan Turhan, “Bu kampanyayı başlatırken benim amacım böyle bir uygulamayı tüm Türkiye’ye yayabilmekti. Sesimi duyurabilmekti. Bazı bölgesel yerlerde yapılıyor bu uygulama. Çoğu dernekler vakıflar destekli. Ama insanların biraz inisiyatif almaları lazım. Tek başıma ben hiç kimseden destek almadan hiçbir dernek, vakıf, belediye desteği olmaksızın bu kampanyayı başlattım ve devam ettiriyorum. Tüm kırtasiyeci meslektaşlarıma, kitapçı arkadaşlarıma bu kampanyayı tüm Türkiye çapında yaymalarını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA