Akseki'ye Şehir Ormanı Yapılacak

Akseki ilçesinde 430 bin metrekare alana şehir ormanı yapılacak.

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Orman Bölge Müdürlüğünden gelen teknik heyet ile Akseki'ye yapılması planlanan şehir ormanı için incelemelerde bulundu.

İnceleme çalışmalarına Akseki belediyesinin ilgili müdürlükleri de katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, incelemelerle ilgili yaptığı açıklamada, Akseki'ye yapılacak kent ormanı projesi ile Akseki halkına modern bir gelecek sunmak istediklerini var olan ormana zarar vermeden tamamen doğa ile iç içe bir şehir ormanı tasarladıklarını söyledi.

Uysal, Gurcaboyu mevkisinde 430 bin metrekare alana kurulacak mesire alanının taslak projesinin Orman bölge müdürlüğü tarafından tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu:

'Yerinde yaptığımız incelemelerle belediyemiz teknik elemanlarınca yapılacak tesislerin yerleri belirlenerek proje haline getirilecek ve projenin onaylanması ile Orman ve Su İşleri Bakanlığından 29 yıllığına protokol yaparak parkın yapımına başlayacağız. Şehir ormanının içinde, idare binası, kır kahvesi, kır lokantaları, büfeler, yöresel ürünler standı, kültür evi, ibadethane, tuvaletler, yürüyüş yolları, suni gölet, spor tesis alanları, amfi tiyatro, çocuklara yönelik özellikli çocuk oyun alanları, ailelerin dinlenebileceği ve piknik yapabileceği piknik alanları yer alacak.'

Kaynak: AA