AKPM Başkanı Agramunt Karadağ'da Açıklaması

'Seçimlerin tekrar edilmesini gerektirecek bir sebep yok. İktidardaki hükümeti kendiniz seçtiniz'

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt, Karadağ'daki iktidar-muhalefet krizine işaret ederek, 'Seçimlerin tekrar edilmesini gerektirecek bir sebep yok. İktidardaki hükümeti kendiniz seçtiniz.' dedi.

Agramunt, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki resmi temasları kapsamında, Meclis Başkanı İvan Brajovic ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Agramunt, Karadağ'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Avrupa Konseyinin en genç üyesi Karadağ'a yaptığı ziyaretin bugüne kadarki gelişmeleri değerlendirmek adına iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi.

AKPM ile Karadağ Meclisi arasındaki işbirliğinin önemine de işaret eden Agramunt, Karadağ'ın AKPM'nin güçlü bir ortağı olduğu kaydetti.

Agramunt, iki meclis arasındaki başarılı işbirliğinin aynı şekilde devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, AKPM olarak Karadağ'ın birçok girişimini desteklemeye hazır olduklarını aktardı.

Karadağ'daki iktidar-muhalefet krizine ve muhalefetin yaklaşık beş aydır meclis çalışmalarına katılmamasına da değinen Agramunt, 'Ülkenin çıkarları için muhalefet ile iktidar arasında yapıcı bir işbirliği oluşturulması gerekiyor. Seçimlerin tekrar edilmesini gerektirecek bir sebep yok. İktidardaki hükümeti kendiniz seçtiniz.' değerlendirmesinde bulundu.

Karadağ Meclis Başkanı Brajovic ise Agramunt'un ülkedeki tüm partilerin temsilcileriyle görüşmek istediğini belirterek, bu görüşmelerin son derece faydalı olacağına inandığını ifade etti.
Kaynak: AA