97 polisi zehirleyen kumanya inceleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği açılış töreninde görev yapan 97 polisin gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastanelere kaldırılmasının ardından polislere dağıtılan kumanya ve sulardan numuneler alındığı belirtildi.

97 polisi zehirleyen kumanya inceleniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün Afyonkarahisar’da 227 tesisin hizmete sunulduğu bir törede, bazı illerden gelenlerle birlikte sayıları binleri bulan polis memuru görev yapmıştı. Görevli polislere özel bir firma tarafından hazırlandığı belirtilen kumanyalar öğle yemeği olarak dağıtılmıştı. Dağıtılan yemekleri yiyen polislerden 97’si karın ağrısı, baş dönmesi ve kusma şikayeti ile çeşitli hastanelere kaldırılmışlardı.

Olayın ardından Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından öğle yemeği olarak polislere dağıtılan pilav, kavurma, salata, ayran ve sudan oluşan kumanyalardan numuneler alınarak incelemeye gönderildiği kaydedildi. İnceleme sonuçlarının en geç 5 gün içerisinde sonuçlanacağı öğrenildi.

Öte yandan, olayla ilgili Afyonkarahisar İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da başlatılan incelemenin devam ettiği belirtildi.
Kaynak: İHA