2. Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışı'na Doğru

Muğla'da ikincisi 30 Nisan'da düzenlenecek yüzme yarışının tanıtım toplantısı yapıldı.

Muğla'da bu yıl 'Carettalarla Yüzüyoruz' sloganıyla ikincisi düzenlenecek Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışı'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, ilçeye bağlı Dalyan Mahallesi'nde bulunan çok amaçlı toplantı salonundaki konuşmasında, ortak akılla hareket ederek bölge turizmine katkıda bulunulmasını istedi.

Ürkmezer, amaçlarının idare olarak çıkabilecek aksaklıkları sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde giderebilmek ve bölgede yapılacak tüm etkinliklere katkı sağlamak olduğunu belirterek, 'Dayanışma ve herkesin elini taşın altına koymasıyla elde edilen başarı daha yüksek olur. Bu şekilde daha kaliteli hizmet sunarak, turizm pastasından bölgemiz ve ülkemiz hak ettiği payı alır.' dedi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, gelişmiş toplumların örgütlü toplumlar olduğunu dile getirdi.

Dalyan'daki derneklerin yöneticilerinden oluşan bir üst birlik kurulması halinde daha organize hareket edileceğini anlatan Karaçelik, 'Burada amaç, kendimizi ön plana çıkarmak değil, Dalyan'ı ön plana çıkarmak. Bu şekilde bölgemiz kazanır. Turizmci arkadaşlarımıza hep söylediğimiz gibi yerel ve genel idare olarak çeşitli faaliyetlerde destek veriyoruz. Son iki yıldır Dalyan'da çok güzel organizasyonlar yapılmaya başlandı. Tanıtımla Dalyan'ı iç turizmde ön plana çıkarabiliriz. Dalyan'da bir hikaye oluşturarak, turizmi geliştirmekte önemli.' diye konuştu.

- 'Tanıtım çalışmaları sonuç veriyor'

Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit ise bölgedeki birçok kesimin geçim kaynağının turizm olduğuna dikkat çekti.

İç ve dış turizmde bölgeyi en iyi şekilde tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Yiğit, 'Yaptığımız tanıtım çalışmalarının faydalarını görmeye başlıyoruz. Kalıcı tanıtım ve kaliteli hizmetle bölge ekonomisine katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.' dedi.

Yarışın 2 bin 140 metrelik parkurda 30 Nisan'da yapılması planlanıyor.

Kaynak: AA