1915 Çanakkale Köprüsü'nün Temeli İçin Geri Sayım

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te açılması planlanan, 'dünyanın en uzun aralıklı köprüsü' için tören alanındaki son hazırlıklar kontrol edildi Lapseki Belediye Başkanı Yılmaz: 'Cumartesi günü burası bayram yeri olacak. Tüm Türkiye'yi bu alana bekliyoruz. Çünkü yıllardır hayal dediğimiz boğaz köprüsü gerçek oluyor. Cumartesi günü hep birlikte temelini atacağız'

'Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü' olma unvanını alacak Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelinin atılacağı 18 Mart için tören alanında son çalışmalar tamamlandı.

Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına yapılacak köprü, Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin de 5. asma köprüsü olarak hizmet verecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı 2023'te açılması planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü, tamamlandığında 'dünyanın en uzun aralıklı köprüsü' olacak.

Köprünün temelinin atılacağı 18 Mart Cumartesi günü yapılacak etkinlik için Şekerkaya mevkisinde tören alan oluşturuldu. Ekiplerin son hazırlıklarını sürdürdüğü alanda Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, civar belde belediye başkanları ve yetkililer inceleme yapıp, çalışmaları kontrol etti.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'nin tarihi bir proje için geri sayımının artık sona erdiğini ve köprü temelinin atılacağı 'büyük günün' 18 Mart'ta yaşanacağını söyledi.

Yılmaz, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımızın katılımıyla burada oluşturulan tören alanında temeli atacağız. Burada son incelemeleri yapıyoruz. Hep birlikte yaptığımız çalışmalarda artık sona gelindi. Cumartesi günü burası bayram yeri olacak. Tüm Çanakkalelileri, bütün ilçelerimizi ve kısacası tüm Türkiye'yi Cumartesi günü bu alana bekliyoruz. Çünkü yıllardır hayal dediğimiz boğaz köprüsü gerçek oluyor. Cumartesi günü hep birlikte temelini atacağız.' sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA