18. Tarım Ve Seracılık Festivaline Doğru

Kumluca ilçesinde bu yıl 18.'si gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali öncesi mahalle muhtarlarıyla festival etkinlikleri hakkında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığındaki toplantıya, Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, mahalle muhtarları ve festival tertip komitesi üyeleri katıldı. Çetinkaya, yaptığı konuşmada, festival etkinliklerinin, her geçen yıl bir öncekinden daha renkli ve görkemli geçmesi için çalıştıklarını söyledi.

On yedi yıldır yapılan festivallerde halkın öz yaşamı, kültürü, sosyal hayatını yansıtan ve toplumun tüm kesimine hitap eden bir etkinlik yapmayı hedeflediklerini ve bunu da halkın verdiği destekle başardıklarını ifade eden Çetinkaya, Türkiye'nin hiçbir yerinde halkın bu kadar sahiplendiği bir festival olmadığını belirtti.

- Kırk bir çadırla Yörük obası kurulacak

Bu yıl festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Yörük göçünü daha farklı yapmak istediklerini kaydeden Çetinkaya, şöyle konuştu:

'Bu yıl Yörük obası kurulmasına daha fazla önem vereceğiz. Bana sorarsanız, Yörük göçü mü? Yörük Obası mı? diye ben obayı daha fazla tercih ediyorum. Akşamları sanatçı yerine, Yörük kültürünün yaşatılması adına yapılacak etkinliklerin daha faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü Yörük çadırında insanların bir araya gelmesi, kaynaşması daha fazla oluyor. Geçtiğimiz yıl 14 çadırla ilk yapmıştık. Bu yıl ise 41 çadırla Yörük obası kurarak, daha geniş ve görkemli olması için çalışacağız. Belediye olarak büyük bir otağ kuracağız. Bunun çevresinde mahallelerimiz de kendi yaşamlarını yansıtan Yörük çadırlarını oluşturacaklar.'

Yörük çadırlarının 20 Nisan'da kurulmasını ve 26 Nisan tarihine kadar kalmasını istediklerini belirten Çetinkaya, bu sürede tüm mahallelerin bir arada olacaklarını ve farklı insanların bir araya gelerek kaynaşma, farklılıkları yaşama fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Çetinkaya, festival etkinlikleri kapsamında ayrıca kadınlar günü, acı biber yeme yarışması, konserler ve yağlı güreşlerin düzenleneceğini bildirdi.

Kaynak: AA