18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yıl Dönümü

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bahçeci, mesajında, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitleri rahmet ve minnet ile andığını ifade etti.

Vatanı ve geleceği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk milletinin tarih boyunca gurur kaynağı olan büyük zaferlere imza atarak canı pahasına verdiği mücadelesiyle başka milletlere örnek olduğunu vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

'Şehit ve gazilerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakarlıklarının, milletin bu topraklarda hür yaşamasını sağlayarak adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır. Çanakkale Zaferi sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktasıdır. Bizlerin de bugün onların o günkü vermiş olduğu mücadeleye sahip çıkmak için yapmamız gerekenler var. Bunlar arasında da en önemlisi Türk toplumunu en gelişmiş seviyeye getirebilmek, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte bu ülkeyi taşımaktır. Vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad olsun diyorum.'

Kaynak: AA