Zeybekci Açıklaması 'E-Ticaret Platformlarında Tabiri Caizse Bir Türk İşgali Yaşanacak'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan ’e-Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği’nin açıklandığı basın toplantısında konuştu. Zeybekci, "e-ticaret platformlarında tabiri caizse bir Türk işgali yaşanacak" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan ’e-Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği’nin açıklandığı basın toplantısına katıldı.

Zeybekci burada yaptığı konuşmada, "e-Ticaret konusunda Ekonomi Bakanlığı olarak vizyonumuz ihracatçılarımızın bu fırsatı, bu çağı, bu dönemi kaçırmalarına müsaade etmemek. E-Ticaret platformlarına toplu üyeliği esas olan bu desteğimiz iş dünyamızın küresel açılımı için itici bir güç olacaktır ve o aradaki mesafeyi Türkiye hızlı bir şekilde kapatacaktır. e-Ticarette yüzde 2’lik rakamımız çok hızlı bir şekilde 3’ler 4’ler 7’ler ve 8’lere doğru çıkacaktır. e-Ticaret platformlarına üyelik desteğimiz aslında bundan önce de vardı ama bireysel anlamda bunları yapmaya çalışıyorduk. Şuanda e-Ticarete dair farkındalığı artıracak ve internet üzerinden müşteriye ulaşmayı başlı başına bir sebep haline teşkil edecek olan bu mekanizmayı kurguladık. Yeni düzenlememizle on binlerce ihracatçımızın e-ticaret sitelerinden faydalanmasını öngörüyoruz" dedi.

"Yüzde 80 oranında destek veriyoruz"

İşbirliği kuruluşlarının asıl önemli unsuru olduğunu belirten Zeybekci, "İhracatçılar birlikleri, ticaret ve sanayi odaları, sektör birlik ve dernekleri gibi kuruluşların desteğin yararlanıcısı olarak tanımladığımızda bu kuruluşların desteği sahiplenerek firmalar nezninde büyük bir farkındalık ve istek oluşturduklarına da bizzat şahit olduk. Bu nedenle e-ticarete olan desteğimizi çatısı altındaki firmaları toplu üyeliğe yönlendiren iş birliği kuruluşlarımız vasıtasıyla vereceğiz. Destek oranımız yüzde 80 gibi cömert bir oran. İş birliği kuruluşlarının bu destekten faydalanırken mali herhangi bir kısıtla karşılaşmamaları için alınabilecek azami destek miktarını da tanımladık. Toplu üyelik yöntemiyle sadece farkındalığı artırma ve e-ticaret dünyasına girişi firmalar için kolaylaştırmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda e-ticaret platformları nezninde maliyet avantajı da elde etmeyi umuyoruz. Yani planladığımızdan çok daha ucuza gerçekleştireceğimizi umuyoruz" diye konuştu.

"e-ticaret platformlarında tabiri caizse bir Türk işgali yaşanacak"

Zeybekci, e-ticaret platformlarında tabiri caizse bir Türk işgali yaşanacağını dile getirerek şunları söyledi: "250 firmadan az olmamak kaydıyla işbirliği kuruluşlarımız vasıtasıyla bakanlığın belirlediği e-ticaret platformlarına üye yapan işbirliği kuruluşları bu harcamalarının yüzde 80’inin Ekonomi Bakanlığı’ndan geri alabilecekler. Sonuç olarak önümüzdeki günlerde dünyadaki tüm e-ticaret sitelerinde şunu göreceksiniz; e-ticaret platformlarında tabiri caizse bir Türk işgali yaşanacak. Türk şirketlerimiz, on binlerce ihracatçımız e-ticaret sitelerinde bundan sonra boy gösterecek ve ilk başarı hikayelerinden sonra Türkiye e-ticaretin farkına varacak. İhracatçılarımız bunun farkına varacak".
Kaynak: İHA