Tiyatro Anadolu 'Kundakçı' İle Ayakta Alkışlandı

Tiyatro Anadolu, “Kundakçı” adlı oyunun prömiyeri ile Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Oda Tiyatrosu’nda izleyicisiyle buluştu.

Tiyatro Anadolu 'Kundakçı' İle Ayakta Alkışlandı
Grigory Gorin’in yazdığı, Türkçe’ye Haluk Bilginer’in çevirdiği ve yönetmenliğini ise Enis Yıldız’ın üstlendiği oyun ayakta alkışlandı. Oyunun prömiyerine, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Ali Düşenkalkar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Oyun hakkında düşüncelerini dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan şunları söyledi:

“Tiyatro Anadolu yeni döneminde çok güzel bir oyunla sahne aldı. Gerçekten sanatçılarımızın performansı üst düzeydeydi ve salonda ciddi bir seyirci kitlesi vardı. Tiyatro Anadolu umarım bundan sonra da hem Kundakçı seyircisiyle buluşmaya hem de bunun yanında önümüzdeki dönemlerde de tüm halkımızın, öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ilgisini çekecek yeni oyunlarla sahne almaya devam edecek.”

Yönetmen Öğr. Gör. Enis Yıldız ise, “Yeni bir oyunla seyirci karşısına çıkıyoruz. Tiyatro Anadolu olarak hepimiz çok heyecanlıyız. Seyirci ile bir kez daha buluşmak ve onlarla oyunumuzu paylaşmak bizim için çok önemli” dedi.

İki perdeden oluşan ve kara komedi türünde sahnelenen Kundakçı oyununun konusu ise şöyle: Kundakçı, Artemis Tapınağı’nı kundaklayan tarihteki ilk anarşistin öyküsünü anlatıyor. Kundakçı’nın tapınağı kundaklamasında, politik ya da ahlaki bir neden yok. Kundakçı, sadece isminin daha sonraki yıllara taşınması amacıyla böyle bir işe kalkışıyor. Kundakçı, tapınağı yaktıktan sonra yakalanıyor ancak cezalandırılmıyor ve gelişmelerden anlaşılıyor ki herkesin bu kundaklama olayında belirli oranda çıkarları bulunuyor. Kısacası Kundakçı; kibirle adını yaşatmak, şan ve şöhret sahibi olmak için bu yolu seçen bir insanın hikâyesini anlatıyor.

Kundakçı oyununun prömiyeri, oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerin edilmesinin ardından son buldu.
Kaynak: İHA