TİKA Başkan Yardımcısı Maskan Karadağ'da

Maskan, başkent Podgorica'daki 'Mehmet Fatih' kız medresesinde TİKA tarafından gerçekleştirilen projelerin açılışına katıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki 'Mehmet Fatih' kız medresesinde gerçekleştirdikleri projelerin açılışına iştirak etti.

TİKA tarafından medresenin çevre düzenlemesinin yapılması ve konferans salonuna teknik donanım desteği sağlanması dolayısıyla, tören düzenlendi.

Maskan, törende yaptığı konuşmada, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic ile ilk tanışmalarında bahsettikleri hayallerin şimdi gerçek olduğunu söyledi.

Her şeyin düşünmekle ve hayal etmekle başladığını belirten Maskan, 'Bugün burada gördüklerimizin hepsi birer hayaldi.' ifadesini kullandı.

Karadağ'a ilk kez 2006'da geldiğini bildiren Maskan, o tarihten bugüne birçok şeyin değiştiğini ve çok önemli projelere imza atıldığını vurguladı.

Bu bölgede her zaman zenginliği temsil eden medeniyetlerin olduğunu kaydeden Maskan, Fatih Sultan Mehmet'in de İstanbul'u fethedip Balkanlar'a geldiğinde, Boşnaklar, Arnavutlar ve Hristiyanlarla bir medeniyet oluşturduğunu söyledi.

Batı'nın bugün 'medeniyet' diye bahsettiği şeyin, Osmanlı döneminde bu bölgelerde geliştiğine işaret eden Maskan, tüm bunların, bu bölgede yaşayan Müslümanlar sayesinde olduğunu dile getirdi. Maskan, Müslümanlar olmadığı takdirde bölgenin değeri ve zenginliğinin de kalmayacağını belirtti.

Fejzic ise Türkiye'ye tüm yardımları için teşekkür ederek, 'Bu yardımlar sayesinde varlığımızı sürdürüyor, yayılıyor, çalışıyor ve inşa ediyoruz. Ülkemizde gerçekleştirilen en önemli projelerin destekçisi her zaman Türk kurumları oldu.' dedi.

Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip de TİKA'nın dünya genelinde önemli projelere imza attığını vurgulayarak, 'Sizler bizim kardeşimiz ve dostumuzsunuz. Dostunuz varsa sahip olduğunuz her şeyi onunla paylaşmanız gerekir.' diye konuştu.
Kaynak: AA