Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın Ölümüne İlişkin Açılan Dava Bugün Başlıyor

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın makamında öldürülmesine ilişkin 6 sanık hakkında açılan davanın görülmesine bugün başlanıyor. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Candaş ailesinin yanı sıra çok sayıda belediye çalışanı, duruşma öncesi hem belediye önünde hem de adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın Ölümüne İlişkin Açılan Dava Bugün Başlıyor
İstanbul’da 18 Temmuz 2016’da Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın makamında başından vurularak öldürülmesine ilişkin açılan davada 6 sanık bugün hakim karşısına çıkacak.

İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan duruşma öncesi, Şişli Belediyesi önünde toplanan Başkan Hayri İnönü ile Cemil Candaş’ın eşi Nurcan Candaş ve Candaş Ailesi, bazı sendikalar ve belediye çalışanları basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından belediye binası önünden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önüne yürüyen grup adına bir açıklama da burada yaptı.

Adliyenin karşısındaki meydanı dolduran yaklaşık 250 kişi adına, “Çalışma arkadaşımız, başkan yardımcımız, Cemil Candaş’ın davasının peşini bırakmayacağız” ve “Temiz bir Şişli istemeyen karanlık odakların saldırıları bizleri yıldırmayacak! Cemil Candaş’ı unutmayacağız” yazılı pankartla yapılan açıklamayı Cemil Candaş’ın ağabeyi Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş okudu.

“Onurlu duruşu onun kurban gitmesine neden olmuştur”

Ertuğrul Candaş, "Bildiğiniz gibi, bir kamu emekçisi olan Cemil Candaş, Şişli Belediyesinde başkan yardımcısı görevini yürütürken, 18 Temmuz 2016 tarihinde görevi başında silahlı saldırıya uğrayarak alçakça katledilmiştir. Üzüntümüz ve öfkemiz o günden bu güne artarak büyümüştür. Bizler Cemil Candaş’ı çok iyi tanıyorduk. Kendisi mesleğini çok seven, işini doğru yapan, yaşama sevinci olan esprili, zeki, yoldaş ve dost bir insandı. Hayatı boyunca doğruluktan, dürüstlükten ve ilkelerinden taviz vermeyen onurlu duruşu, onun bu korkunç sona kurban gitmesine neden olmuştur. İnanıyoruz ki, Cemil Candaş’ı katledip gitmesine neden olmuştur" ifadelerini kullandı.

"Pes etmeden bu davanın takipçisi olacağız"

Davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Ertuğrul Candaş, "Cemil Candaş’ı katledip sonra yakalanan alçaklar olayın ancak figüranlarıdır. Cemil Candaş’ın katledilmesinin emrini verenlerin Şişli’de İstanbul’un başka yerlerinde çıkar ilişkileri ile yerel yönetim anlayışını yozlaştıranlar olduklarından eminiz. Kent yönetimini kamusal bir alan görmeyip, imar yolsuzlukları yapıp, sahte ruhsatlar düzenleyip, rant vurgunu peşinde koşup, haksızca zenginleşen, villalarında gününü gün eden alçak, hain çeteler; sizlere bir kez daha sesleniyoruz. Biliniz ki, bu işin sonu nereye kadar giderse gitsin, kime ya da kimlere kadar uzanırsa uzansın pes etmeden takipçiniz olacağız" dedi.



"Şişli’de sistemin eskisi gibi yürümeyeceğini kabul etmeyen caniler, Cemil’i katletti"

Ertuğrul Candaş’ın ardından, basın açıklaması yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Göreve başladığımda hizmet ve menfaat kavramlarının ne yazık ki birbirine girmiş ve son derece çarpık bir düzen gibi önümüze konmuştu. Geçtiğimiz yıl makamında katledilen başkan yardımcım, kardeşim Cemil Candaş, bu duvarı yıkarken en yakın dava arkadaşlarımdan biriydi. Korkusuzca, rant çetelerinin geriye dönük yaptığı usulsüzlükleri yargıya taşırken, Şişli’de sistemin eskisi gibi yürümeyeceğini kabul etmeyen caniler, Cemil’i katletti. Cemil’i katlettiklerinde bu rant zehrini Şişli’den akıtacağıma ve Cemil’in davasının takipçisi olacağıma söz vermiştim. Temiz belediyecilik mücadelemize tüm kararlılığımızla devam edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz demiştim" ifadelerini kullandı.

"Adaletin en keskin şekilde yerini bulacağına inanıyorum"

"O gün, Cemil’in katillerine ben sizi, bize yaptığınız gibi tehdit etmiyorum" diyen Başkan İnönü açıklamanın devamında, "Benim arkamda devletin namuslu polisi, savcısı ve hakimi var. Bizi koruyacak devletin kurumlarına güveniyorum diye seslenmiştim. Gün, işte o gün. Birazdan Cemil’in katili ve azmettirenleri adalet karşısında hesap verecek. Adaletin en keskin şekilde yerini bulacağına inanıyorum. Bu dava, sadece Şişli Belediyesi olarak bizim değil, temiz toplum isteyen herkesin sahip çıkması gereken çok önemli bir davadır. Cemil’i özlem ve sevgiyle anıyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından belediye çalışanlarının büyük bir bölümü görev yerlerine dönerlerken, başkan İnönü ve beraberindeki bir grup duruşmayı izlemek üzere adliyeye giriş yaptı.
Kaynak: İHA