Şimşirgil Tarihte Darbeleri Anlattı

Yıldırım Belediyesi, bir yandan kahvehanelerde kütüphane köşeleri açarken, diğer yandan da Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i mahalle sakinleriyle buluşturuyor.

Şimşirgil Tarihte Darbeleri Anlattı
Yıldırım’ın farklı mahallelerinde düzenlenen ‘Kahvehane’den Kıraathane’ye’ projesinin mart ayındaki ilk buluşması, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve çok sayıda mahalle sakininin iştiraki ile Anadolu Mahallesi Emrecan Kıraathanesi’nde gerçekleştirildi.

üstadları Aşık Turabi İle Turan Yıldırım’ın seslendirdiği türküler ve atışma ile başlayan programda 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması, geçmişten bugüne gerçekleşen darbeler, 15 Temmuz darbe girişimi ve güncel konular ele alındı.

Türkiye’nin artık gücünün yüzde 100’ünü hizmete adayacak bir dönemin arifesinde olduğunu vurgulayan Edebali, “16 Nisan’da milletin güçlü olduğu bir sistem ortaya çıkacak. Bu sistem ile vaat edilen hizmetlerin kesintisiz bir şekilde vatandaşın ayağına gelmesine tanık olacağız. Krizlerden koalisyonlardan ve istikrarsızlıklardan kurtulacağız. Avrupa’da yaşanan rahatsızlıkların sebebi de Türkiye’nin daha da güçlenecek olmasından kaynaklanıyor. Fransa’da, Hollanda’da, Almanya’da ve diğer ülkelerde yapılacak seçimler bizleri ilgilendirmezken, geçmişte bizdeki seçimler de onları ilgilendirmiyordu. Ancak vesayet kurumları ile birlikte muhtıraların, darbelerin ve son olarak 15 Temmuz’da yaşanan hain kalkışmanın iplerini elinde bulunduran küresel güçler, 16 Nisan’da gerçekleşecek halk oylaması ile yakından ilgileniyor. Güçleri ellerinden gidiyor diye bu yaygarayı koparıyorlar. Milletin seçtiği adam yanlış olmaz” dedi.

“Hainlerin maskesi düştü”

Dine hizmet ettiğini söyleyenlerin maskelerinin düştüğünü aktaran Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise, “Kur’an-ı Kerim’i ve İslam dinini hakkaniyetle inceleyenlerin Müslüman olması kadar kabul edilebilir bir şey olamaz. 400 tane İncil varken, bin 400 senedir bozulmamış Kur’an-ı Kerim arasında doğru olanı görmek çok da zor olmasa gerek. Ancak Avrupa’da doğruya yönelenlerin önünü kesmek isteyen tam 400 kuruluş bulunuyor. Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali’nin asla unutamadığım bir sözü var. Kendisi bir beyazın Müslüman olduğunu hacca gittiğinde gördüğünü ifade ediyor. İslamiyete hizmet ettiğini söyleyip bunun tam aksi yönde çalışanları hepimiz gördük. 40 yıldır İslam’a hizmet ettiklerini söyleyen hainler, planlarının sonunda bir milletin alnına kurşun sıkacak, bir devleti yıkacak hale geldiler” diye konuştu.

Şimşirgil’in katılacağı bir sonraki ‘Kahvehane’den Kıraathane’ye’ programı 30 Mart Perşembe günü Yavuzselim Mahallesi’ndeki Arda Kıraathanesi’nde tertiplenecek.
Kaynak: İHA