Osmancık'lı Muhtarlar AK Partiyi Ziyaret Etti

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Osmancık İlçesi’nin yol ve doğalgaz konusu başta olmak üzere tüm sorun ve taleplerinin takipçisi olduklarını söyledi.

Osmancık'lı Muhtarlar AK Partiyi Ziyaret Etti
Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş ile 59 köy ve mahalle muhtarı AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’ı ziyaret ettiler.

Osmancık İl Genel Meclis Üyelerinin de katıldığı ziyaret sırasında ilçenin, köylerin temel sorunları ve yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

Muhtarların Kırkdilim başta olmak üzere ulaşım güzergahlarının düzenlenmesiyle ilgili taleplerine cevap veren Karadağ, yolların standardını yükseltmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini kaydetti.

16 Nisan’da yapılacak referandum hakkında da açıklamalarda bulunan Karadağ, "Türkiye’de anayasa değişikliği ile rejimin değil, sistemin değişecektir. Cumhuriyet rejimi Türkiye Cumhuriyetinin rejimidir. Cumhuriyet rejimine en çok sahip çıkan partiyiz. Ne millet olarak, ne de parti olarak bunu tartışmaya dahi açmayız" dedi.

Ziyarette çocukken Kırkdilim yolundan geçmekten korktuklarını, 11 yıl önce İl Başkanı olduğunda ilk yaptığım icraat Kırkdilim yolunun düzeltilmesi hususunda olduğunu hatırlatan Mehmet Karadağ, gerek önceki il başkanlığı döneminde, gerekse bu dönem yolların standardının yükseltilmesi için büyük çaba harcadığının altını çizdi.

Kırkdilim yolunun eskiye nazaran büyük oranda düzenlendiğini dile getiren Karadağ, "Şimdi Osmancık yolu tekrar ele alındı. Osmaniye güzergahının değişmesi söz konusu. Muhtemelen yarım tünel uygulaması ile daha güzel bir hale gelecek" diye konuştu.

"Köylerimizi şehirleştiriyoruz"

AK Parti olarak Osmancık’ın doğalgaz ve yol çalışmalarının takipçisi olduklarını kaydeden Karadağ, "Zaten Özel İdare anlamında da gerçekten AK Parti hükümeti döneminde köylerimize çağ atlattık. Bu sene köylerimizde özellikle soğuk asfalt dönemi tamamen bitmiş olacak. Grup yollarımız, ana arterlerimiz bu sene ve gelecek yıl sıcak asfalt olacak. Bu bakanlığımızın başlatmış olduğu yeni bir uygulama. Bu uygulama ile sıcak asfalt dönemini de köylerimizde başlatmış oluyoruz. Kanalizasyon ve kilit taşı köylerimizde sorun olmaktan çıkmıştır. Büyük oranda tamamlanmıştır, bundan sonra da geri kalan eksiklerimizi tamamlamanın gayreti içerisinde olacağız. Köylerimize çocuk oyun grupları, bazı büyük köylerimize halı saha projelendirilmesi yapılmaya başlandı. 2 yıl içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. Önümüzdeki yıl itibari ile mesire alanlarımızı düzenleme çalışmaları içerisine gireceğiz." şeklinde konuştu.

"Muhtarlar başımızın tacı"

AK Parti döneminde muhtarların sosyal haklarının düzeltilmesi hususunda ciddi gayretler gösterdiklerini hatırlatan Mehmet Karadağ, "İktidarımız döneminde bu konular düzeltildi. En önemlisi siyasi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarımıza Türkiye çapında çok ciddi önem verdi. Külliye’de Cumhurbaşkanlığı döneminde başlattığı muhtarlarla toplantısı örnek alındı ve diğer partiler de muhtarlarla toplantı yapmaya başladılar. Biliyoruz ki bu gönülden gelen bir şey, hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün muhtarımızı külliyeye davet ederek bir araya geliyor, onların dertlerini dinliyor. Bu da ciddi bir adımdır, hatta devletin milletiyle bütünleşmesi, devletle, milletle kaynaşmasının en önemli örneğidir. Zira en tepede millet tarafından seçilmiş cumhurbaşkanı, en ücra köylerimizde de köy muhtarlarımız bir araya geliyor, sohbet etme fırsatı buluyor. Bu durum, Cumhuriyet tarihi boyunca devlet - millet kaynaşmasının en önemli örneğidir. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. "dedi.

"Türkiye’deki gelişmeler birilerini rahatsız ediyor"

Genel anlamdaki hizmetlere baktığımızda hem mahallelerimizin, hem köylerimizin refah seviyesinin arması açısından müthiş bir gelişme görüleceğini kaydeden İl Başkanı Karadağ, "Biz bunu lütuf olarak görmüyoruz. Bunlar yapılması gereken şeyler. Milletimiz bunların daha fazlasını hak ediyor. Bir köylü çocuğu olarak köylerimizin eski durumuyla 30 yıl 40 yıl öncesine baktığımda ne kadar büyük bir gelişme olduğunu gözlemleyebiliyorum. Bunların akabinde Türkiye’miz bütün bu gelişmelere rağmen birilerini rahatsız ediyor. Tabi milletimiz memnun, köylümüz memnun, ilçemizde yaşayan memnun, kentlerimizde yaşayanlar memnun, kimler memnun değil dış güçler. Türkiye’nin gelişmesini istemeyen, Türkiye’nin lider ülke olmasını çekemeyen Avrupalı ülkeler tam bir işbirliği içinde sen çok oldun demeye başladılar. Bunların uzantısı olan terör örgütlerini de kullanarak Türkiye’de FETÖ gibi, DEAŞ gibi 30 yılı aşkın süredir başımıza bela olmuş PKK gibi örgütleri kullanarak Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama biz milletimize güveniyoruz. Milletimizle devletimiz bir hareket ediyor. Devlet ayrı millet ayrı dönemi bitti. Devletinden korkan bir millet yok artık, devletine sahip çıkan bir millet var. Türk milleti her zaman devletine sahip çıkmıştır. Ama bugün devlet milletine sonuna kadar sahip çıkıyor. Millet de devletine daha istekli sahip çıkıyor."ifadelerini kullandı.

"Ülkemizin önünü kesemezler"

Ne dış devletlerin ne de taşeron örgütler Türkiye’nin önünü kesemeyeceğini anlatan Karadağ, "16 Nisan’da bir referandum var. referanduma gelmeden kısa geçmişe baktığımızda yaşadığımız bir 15 Temmuz sürecimiz var. Şöyle bir hafızamızı yoklarsak milletimizin verdiği paralarla pilot olmuş, asker olmuş hain FETÖ terör örgütü taşeron elemanları milletine silah sıktı. 15 Temmuz sürecinde istikrarlı bir hükümet olmasaydı Türkiye bugün büyük ihtimal iç savaş yaşıyor olacaktı. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi bu oyunu gördü, sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyoruz. Bu oyunu gördü tam bir uzlaşı içerisinde artık Türkiye’deki iktidarların güçlü iktidarlar olması gerektiği noktasında anlaştılar. Gönül isterdi ki Cumhuriyet Halk Partisi de bu uzlaşının içerisinde olsun. Her zamanki gibi vesayet odaklarından beslenmeyi alışkanlık haline getirmiş, milletiyle çok fazla haşir neşir olmayı becerememiş, hatta yüzde 50 üzerinde oy alabilme ihtimalini görmediği için belki de bu uzlaşmanın içerisinde yer almadı. Zira bu değişiklikte bir bakıyoruz Avrupa ülkeleri iş birlikçisi terör örgütleri hayırcı ekipteler. Tabi ki onlarla eş tutmuyoruz legal siyasi partileri HDP hariç tabi. CHP de karşı çıkış nedeni sadece şudur; bu değişiklik olduğu zaman yüzde 50 üzerinde oy alarak iktidar olabilme şansını kendinde göremiyor." şeklinde konuştu.

"16 Nisan Türkiye’nin geleceğinin oylanmasıdır"

Anayasa değişikliğinin güçlü bir iktidar ile ülkeyi daha ileriye götüreceğini, çift başlılığı ortadan kaldıracağını ve koalisyonlar dönemini sona erdireceğini söyleyen İl Başkanı Karadağ, "Artik millet ne derse o olacak. Millet hem yasamayı hem de yürütmeyi hükümeti direk seçecek. Millet şimdiki sistemde ne yapıyor? Parlamenter sistemde sadece parlamentoyu seçiyor, yürütmeyi seçemiyordu. Şimdi bu değişiklik Recep Tayyip Erdoğan için yapılıyor diye yaygara kopartıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ın şuan ne Cumhurbaşkanlığı anlamında ne de hükümet başbakanlığı anlamında bir sıkıntısı yok. İktidarda olan parti ise Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmuş olduğu bir parti ve Genel Başkanı ve Başbakanı da Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı. Hiç bir şekilde yönetim anlamında baktığımızda Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel olarak kesinlikle ve kesinlikle sistem değişikliğine ihtiyacı yok. Bu sistem değişikliğine neden ihtiyaç var. Türkiye kendi sistemini oluşturmalı. Millet artık yasamayı da, yürütmeyi de kendi seçmeli. Biz bundan sonra yani sistemde ne yapacağız milletvekillerini ayrı bir sandıkta seçeceğiz, aynı anda hükümeti de seçeceğiz. Ve yüzde 50’nin üzerinde oy alan kişi Cumhurbaşkanı olacak. Dolayısıyla bundan sonra ki süreçte hem bakanlar kurulu, hem de yasama yetkisi olarak parlamento kendi görevlerini yapacak. Sizler 16 Nisan’dan sonra da en iyi şekilde idare edilmeye layık insanlarsınız. Bizim milletimiz en iyiye layık, her ne olursa olsun beraber yol yürümeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: İHA