Ordu'dan El Bab'a 8 Tır Un Yardımı

Vali Balkanlıoğlu: 'Suriye'de yoğun bombardıman ateşi altında kalan Müslüman kardeşlerimize yardım elimizi uzatıyoruz'.

Ordu'da hayırsever vatandaşlar ile iş adamlarının katkılarıyla toplanan 105 ton un, düzenlenen törenle Halep'in El Bab ilçesine gönderildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından El Bab'da kurulan seyyar fırınlarda ekmek yapılmak üzere Türkiye genelinde başlatılan un yardımı kampanyası kapsamında, Ordu'da da 105 ton un toplandı.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen organizasyonla, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların destek ve katkılarıyla toplanan yardım, AFAD İl Müdürlüğünce temin edilen 8 tır ile düzenlenen törenin ardından Suriye'nin Halep şehrine bağlı El Bab ilçesine uğurlandı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Durugöl Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Ordulu hayırseverlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Suriye'de yoğun bombardıman ateşi altında kalan Müslümanlara yardım ellerini uzattıklarını vurgulayan Balkanlıoğlu, 'Hayat her şeye rağmen devam ediyor. İnsanların yemek yemeye ihtiyacı var. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığınca orada fırınlar kurulmuş. İlimizde toplanan unları oraya gönderiyoruz. Bu unlar da orada ekmeğe dönüşecek. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, hayırseverlere, iş adamlarımıza, destek veren belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, il müftülüğüne ve vakfımıza teşekkür ediyorum.' dedi.

Büyük güçlerin Suriye'de büyük oyunlarının olduğuna dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, 'O nedenle buranın ayakta kalması, direnmesi ve insanlarının güçlü olması lazım. Türkiye olarak biz bu zamana kadar elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da yapmayı sürdüreceğiz.' diye konuştu.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün ettiği duanın ardından un yüklü 8 tır yola çıktı.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AFAD İl Müdürü Osman Işık, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA