Ordu'dan El-Bab'a 8 Tır

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de yürüttüğü “Fırat Kalkanı Harekatı” kapsamında DEAŞ terör örgütünden temizlenen Suriye’nin El Bab şehrinde yaşayan halkın ekmek ihtiyacını karşılamak üzere Ordu’dan 8 tır dolusu un yardımı yapıldı.

Ordu'dan El-Bab'a 8 Tır
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) tarafından Suriye’nin El Bab şehrinde kurulan seyyar fırınlarda ekmek yapılmak üzere tüm Türkiye genelinde başlatılan un yardımı kampanyasına, Ordu ili de 8 tır dolusu un yardımı göndererek destek oldu.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen organizasyonla, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların, destek ve katkılarıyla toplanan un yardımı, Ordu Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce temin edilen 8 tır ile düzenlenen törenin ardından Suriye’nin El Bab şehrine uğurlandı.

Durugöl Spor Kompleksi içinde yapılan un yardımını El Bab’a götürecek 8 tır’ı uğurlama programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy, bazı daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ordulu hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan unların Suriye’nin El Bab şehrine gönderilmesi amacıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Suriye’de yoğun bombardıman ateşi altında kalan Müslüman kardeşlerimize yardım elimizi uzatıyoruz. Hayat her şeye rağmen devam ediyor. İnsanların yemek yemeye ihtiyacı var. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığınca orada fırınlar kurulmuş. İlimizde toplanan unları oraya gönderiyoruz ekmeğe dönüşecek. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, bütün hayırseverlere, iş adamlarımıza destek veren Belediye Başkanlarımıza ve Kaymakamlarımıza yardım toplayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza ve İl Müftülüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmasından sonra İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün yaptırdığı duanın ardından un yardımlarını El Bab’a ulaştıracak 8 tır yola çıktı.
Kaynak: İHA