Muhtarlık Akademisi Başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: 'Bütün vesayetlere yargı vesayetine, askeri vesayete, bürokratik vesayete, medyanın vesayetine karşı durmak için muhtarlarımızla 16 Nisan'da güçlü Türkiye, istikbal, istikrar için, bayrağımız, ezanımız için bütün millet olarak Allah nasip ederse hep birlikte 'evet' diyeceğiz'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 'Bütün vesayetlere karşı durmak üzere, yargı vesayetine, askeri vesayete, bürokratik vesayete, medyanın vesayetine karşı durmak için muhtarlarımızla 16 Nisan'da güçlü Türkiye, istikbal, istikrar için, bayrağımız, ezanımız için bütün millet olarak Allah nasip ederse hep birlikte 'Evet' diyeceğiz.' dedi.

Çalık, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen 'Muhtarlar Akademisi'nde yaptığı konuşmada, düzenlenen programın önemli olduğunu, 'Muhtarlık Akademisi' tabirinin bile kulağa çok hoş geldiğini belirtti.

Akademi dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi'ni kutladığını anlatan Çalık, muhtarların Arapça'da seçilmiş anlamına geldiğini ifade ederek, muhtarların seçildiği ilk andan itibaren mahallenin tüm derdi tasasıyla ilgilendiğini, gece gündüz çalıştığını ve siyasetin en önemli yol arkadaşı olduğunu kaydetti.

Demokrasinin en önemli halkasının muhtarlar olduğunu vurgulayan Çalık, işlerinin karşılığı olmasa da muhtarların haklarıyla ilgili çok önemli düzenleme yaptıklarını bildirdi.

Muhtarların 24 saat mesai harcadıklarını aktaran Çalık, demokrasinin mihenk taşı, çimentosu muhtarların her birinin mahallesinin Türkiye'yi temsil ettiğine değindi.

Türkiye'nin 16 Nisan'da halk oylamasına gideceğini hatırlatan Çalık, ''Hatırlayın 'muhtar bile olamaz' diye manşet atan gazete geçen haftalarda 'karargah rahatsız' diye manşet atarak bir kez daha algı operasyonu yapmak istedi. Bunların hepsine, bütün vesayetlere karşı durmak üzere, yargı vesayetine, askeri vesayete, bürokratik vesayete, medyanın vesayetine karşı durmak için muhtarlarımızla 16 Nisan'da güçlü Türkiye, istikbal, istikrar için, bayrağımız, ezanımız için bütün millet olarak Allah nasip ederse hep birlikte evet diyeceğiz.' diye konuştu.

Malatya Valisi Mustafa Toprak'ın da selamlama konuşmasını yaptığı programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, düzenlenen muhtarlar akademisi programının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kaynak: AA