'Memur-Sen'e Davet, Tercihimiz Evet' Kampanyası

MemurSen Kadın Komisyonu Başkanı Öçal:'MemurSen olarak Başkanlık Sistemi konusunda tercihimiz 'evet' dedik. Bunu siyasi ya da ideolojik bir seçim olarak kabul etmiyoruz. Bunun, tamamen vatan, millet, mazlumlar ve ümmet davası ve tercihi olduğuna inanıyoruz''(Hollanda'nın skandal tavrı) Hollanda'nın antidemokratik uygulamasını, ayrıca bir kadın bakan üzerinden yürütmesini bir cinsiyet ayrımcılığı gibi algılasak da gayri insani bir uygulama olarak görüyoruz'

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Kadın Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, halk oylamasına ilişkin, 'Memur-Sen olarak Başkanlık Sistemi konusunda tercihimiz 'evet' dedik. Bunu siyasi ya da ideolojik bir seçim olarak kabul etmiyoruz. Bunun, tamamen vatan, millet, mazlumlar ve ümmet davası ve tercihi olduğuna inanıyoruz.' dedi.

'Memur-Sen'e davet, tercihimiz evet' kampanyası kapsamında, Düzce Mehmet Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret eden Öçal, okulun konferans salonunda sendikanın Düzce Kadın Komisyonu üyeleriyle bir görüşme yaptı.

Öçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması için Memur-Sen olarak iradelerini ortaya koyduklarını söyledi.

Türkiye'nin bulunduğu süreç içerisinde yoğun bir tempo içinde çalıştıklarını belirten Öçal, şöyle konuştu:

'Memur-Sen olarak Başkanlık sistemi konusunda tercihimiz 'evet' dedik. Bunu siyasi ya da ideolojik bir seçim olarak kabul etmiyoruz. Bunun, tamamen vatan, millet, mazlumlar ve ümmet davası ve tercihi olduğuna inanıyoruz. Vatana ve millete dair tercihimizi kullanacağız. Teşkilatımızın kadın üyeleri ile bir araya gelerek, bu süreci istişare ederek fikir alışverişinde bulunacağız.'

Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrını kınadıklarını dile getiren Öçal, 'Hollanda'nın bu antidemokratik uygulamasını, ayrıca bunu bir kadın bakan üzerinden yürütmesi bir cinsiyet ayrımcılığı gibi algılasak da gayri insani bir uygulama olarak görüyoruz.' dedi.
Kaynak: AA