Mangallar Hazırlanıyor

Eskişehirli mangal imalatçıları yaz aylarına hazır vaziyette müşterilerini beklemeye başladılar.

Mangallar Hazırlanıyor
Yarım asıra yakın baba mesleği olan sobacılık ve mangal imalatı ile uğraşan 64 yaşındaki Mudtafa Ovalı, özellikle Eskişehirlilerin mangala özel bir ilgi gösterdiklerini, bunun dışında Eskişehir’i gezmeye gelen yerli ve yabancı ilgisini çeken mangal satışlarının havaların ısınmasıyla birlikte hareketlendiğini sözlerine ekledi. Ovalı, tanesi 10 liradan başlayarak 250 liraya kadar çıkan mangal çeşitleri olduğunu söyledi.

Mustafa Ovalı, bunun dışında 20 yıldan bu yana da, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Bosna Hersek’e de mangal ihracatı yaptıklarını söyledi.



Eskişehirlilerin genelde mangalı çok sevdiklerini belirten Mustafa Ovalı, özellikle mesire yerlerinin vazgeçilmezi belirtirken, "Yaz aylarında piknik deyince mangalsız olmaz. Herkes, bütçesine, zevkine ve aile bireylerinin sayısına göre mangal tercih eder. Yavaş yavaş havalar ısınmaya başlayınca bizim de işlerimiz artar. Sadece Eskişehir halkına değil, misafirlere ve hatta yurt dışına mangal satıyoruz. Mangalın kaliteli malzemesi, rahat kullanımı ve güvenliği önemlidir. Vatandaşlara mangal satarken özellikle yangına neden olmamaları yönünde muhakkak uyarılarda bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: İHA