Liderlik Kampı'17 Başladı

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin: 'Türkiye'de son 5 yılda hemen herkes girişimcilikten, liderlikten, yenilikçilikten bahsediyor. Bazen bu kelimelerin içleri doldurulmadan modaları geçiyor' 'Bu dönemlerde ülke olarak siz su akarken kabınızı ne kadar doldurabiliyorsanız o kadar başarılısınızdır'

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin, Türkiye'de son 5 yılda hemen herkesin girişimcilikten, liderlikten, yenilikçilikten bahsetmesine karşın bazen bu kelimelerin içleri doldurulmadan modalarının geçtiğini belirterek, 'Bu dönemlerde ülke olarak siz su akarken kabınızı ne kadar doldurabiliyorsanız o kadar başarılısınızdır.' dedi.

Üniversitenin Endüstri ve Verimlilik Topluluğunca düzenlenen 'Liderlik Kampı'17' etkinliği başladı.

TOBB ETÜ Konferans Salonu'ndaki etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Şahin, topluluğun artık belli bir olgunluğa erişmiş ve geleneksel hale gelmiş bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi.

Dünyada zaman zaman belli kelimeler kullanılarak gündem belirlendiğini dile getiren Şahin, Türkiye'de de son 5 yılda hemen herkesin girişimcilikten, liderlikten, yenilikçilikten bahsettiğini ifade etti. Bazen bu kelimelerin içlerinin doldurulmadan modalarının geçtiğini kaydeden Şahin, 'Bu dönemlerde ülke olarak siz su akarken kabınızı ne kadar doldurabiliyorsanız o kadar başarılısınızdır. Biz geçmişte koyduğumuz hedeflerin içini ne kadar doldurduk, bunu tartışmamız lazım.' diye konuştu.

Üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tahir Hanalioğlu da Liderlik Kampı'nın önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkati çekti. Hanalioğlu, 'Etkinliğin amacı bugünkü liderlerle geleceğin liderlerini tanıştırmak. Organizasyon gençlerin kariyer hedeflerine yön verebilmelerine olanak tanıyan, özgün bir etkinlik. Konuşmacılarla görüşmek, öğrencilerimiz için bulunmaz bir fırsat olacaktır.' ifadelerini kullandı.

Etkinlik, 17 Mart'a kadar devam edecek. Organizasyona katılan konuşmacılar, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden gelen 700'ü aşkın öğrenciyle deneyimlerini paylaşacak.
Kaynak: AA