'Kuyu'nun Sağlık Durumu

Veteriner hekim Günay: 'İştahı yerine geldi, kusması kesildi, ishali kesilmeye başladı. Şu anda hayati tehlikeyi atlattığını düşünüyoruz'

Beykoz'da düştüğü 61 metrelik kuyudan kurtarılan yavru köpek 'Kuyu', Fatih’teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Kuyu’yu muayene eden veteriner hekim Büşra İnal Günay, yaklaşık bir hafta önce durgunluk ve halsizlik şikayetiyle gelen Kuyu'nun yapılan tetkik ve muayeneler sonucu halk arasında kanlı ishal olarak bilinen 'Parvoviral Enterit'e yakalandığını tespit ettiklerini söyledi.

Hemen tedaviye başladıklarını anlatan Günay, 'Özel, bu hastalıkla ilgili antikor tedavisi yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Kan nakli yaptık hastamıza ve şu an iştahı da yerine geldi, kusması kesildi, ishali kesilmeye başladı, gayet iyiyiz. Şu anda hayati tehlikeyi atlattığını düşünüyoruz. Taburcu olmasını 2-3 üç gün içinde değerlendireceğiz ama taburcu etmeyebiliriz de. İyice toparlanması lazım.' diye konuştu.

Beykoz'da düştüğü 61 metrelik kuyudan itfaiye, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve hayvanseverlerin günler süren çalışmasıyla kurtarılan Kuyu, bir hafta önce durgunluk, halsizlik belirtileriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hastanesine getirildi.

Kusma, ishal, yüksek ateş, iştahsızlık bulgularının tespitinin ardından yapılan tetkikte 'Parvoviral Enterit' teşhisi konulan köpeğin tedavisine başlandı. İkincil enfeksiyon riski ve aşı periyodunun tamamlanması için Kuyu, müşahede altında tutuluyor ve sağlığı açısından ziyaretine izin verilmiyor.
Kaynak: AA