Konya Tarım Fuarı'na Doğru

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü Ersözlü: 'Fuara geçtiğimiz yıl 48 ülkeden, 74 ilden toplam 288 bin ziyaretçi katıldı. Bu yıl bu sayıyı 300 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 60 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz'

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 21-25 Mart'ta gerçekleştirilecek Konya Tarım Fuarı'na ilişkin, 'Fuara geçtiğimiz yıl 48 ülkeden 74 ilden toplam 288 bin ziyaretçi katıldı. Bu yıl bu sayıyı 300 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 60 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz.' dedi.

Ersözlü, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaklaşık 60 kadar tarım fuarının hazırlandığını söyledi.

Konya Tarım Fuarı'nın 15 yıldır Türkiye'nin en büyük fuarlarından olduğunu ifade eden Ersözlü, yıl sonuna kadar Konya'da 15'e yakın fuar düzenleyeceklerini bildirdi.

- '60 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz'

Ersözlü, 21-25 Mart'ta gerçekleştirilecek fuarda sektörün kalbinin Konya'da atacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Esnaf ve şehir bu fuarı bekliyor. Herkes iyi hazırlandı. TÜYAP olarak biz de iyi hazırlandık. Tüm paydaşlarla bu fuardan en iyi şekilde çıkmaya çalışacağız. Bu fuara geçtiğimiz yıl 48 ülkeden, 74 ilden toplam 288 bin ziyaretçi katıldı. Bu yıl bu sayıyı 300 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 60 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz. Bu ülke sayısı fuar zamanında daha yukarı çıkabilir. Yurt dışından ilk defa online kayıt yaptıran yaklaşık binin üzerinde ziyaretçi de var. Fuarda kendi bünyemizde getirdiğimiz bin 200 iş adamı olacak.'

Fuara 74 ilden otobüs seferleri gerçekleştireceklerini anlatan Ersözlü, ziyaretçilerden 100 binden fazlasının Konya dışından kente gelmesinin beklendiğini aktardı.

İl dışından kente gelecek ziyaretçilerin esnafa önemli katkı sağlayacağını dile getiren Ersözlü, 'Şu anda Konya'daki birçok otel dolmuş durumda. Fuarımızı açık ve kapalı alan olmak üzere 90 bin metrekarelik bir alanda yapacağız. Bu alan tamamen dolmuş durumda. Ayrıca bin 180 marka, fuarda en yeni makinelerini tanıtacak.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA