Kılıçdaroğlu İlk Mitingini Yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “‘Neden Anayasa Mahkemesine gitmiyorsunuz’ diyorlar. Milletin kaderini mahkemeler değil, millet belirleyecektir” dedi.

Kılıçdaroğlu İlk Mitingini Yaptı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitingini Amasya Atatürk Anıt Meydanında yaptı. Burada halka hitap eden Kılıçdaroğlu, miting öncesi Saraydüzü Kışlasını ziyaret etti. Anayasanın bir uzlaşma belgesi olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “O nedenlidir ki anayasa değişikliğini düşünürken beraber düşüneceğiz. Hangi partiden olursak olalım. Anayasa bir partinin anayasası değil. Sandığa giderken ister sağcı olalım ister solcu. Yaşam tarzımız kimliklerimiz inançlarımız farklı olabilir ama biz huzur içinde bir arada yaşamak istiyoruz. Anayasa bize bu güvenceleri sağlamalı. Vatandaşlarımız sandığa giderken elini vicdanına koysun öyle gitsin. İçinizde 18 yaşında çocuğu olan mutlaka vardır. 18 yaşındaki çocuğun bu anayasa teklifi geçerse milletvekili olacak diyen bir Allah’ın kulu var mı aranızda Allah aşkına. Bu anayasa değişikliğinde vatandaşa hazırlanan tuzağı görüyor musunuz? Onların çocukları 18 yaşında milletvekili olacak. Yetmiyor, ömür boyu askerlikten muaf olacak. Ama bizim çocuklarımız askere gider, eksi 35 derecede terörle mücadele eder, onların çocukları ise börek ve kaymakla idare eder” diye konuştu.



“ÇİFT BAŞLILIĞI GETİRECEK”

“‘Bu anayasa değişikliği yapılırsa çift başlılık kalkacak’ diyorlar. Asıl çift başlılığı getirecek” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“15 yıldır iktidardalar. Terörü bitirmek istediler de kim engel oldu. Kanun dediler destek verdik. ‘Terörü bitirin ne istiyorsanız biz yapacağız’ dedik. Şimdi bitiremiyorlar ama bu anayasa geçerse terör bitecek’ diyorlar. ‘Bu anayasa değişikliği geçerse ekonomide istikrar gelecek’ diyorlar. 15 yıldır istediğinizi yaptınız. Şimdi ekonomik istikrarı sağlamak için anayasa değişikliğine mi ihtiyacınız var. Bunların anayasa değişikliğiyle bir ilgisi yok. Bu anayasa değişikliği Türkiye’nin hangi sorununu çözecek? Emeklinin, çiftçinin, işsizliğin ve terör sorunlarını çözecek mi? Bu işin vebali ağırdır. Annelerimize sesleniyorum. Siz nereye gittiği belli olmayan trene çocuklarınızı bindirir misiniz? Bu getirilen sistemin freni yoktur.”

“BU İŞ BİR MEMLEKET MESELEDİR”

Yeni sistemin tehlikeleri olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Bu sistemin asıl tehlikesini anlatayım. Bütün yetkiyi bir kişiye verdik. Eğer bu kişiyi bir devlet kandırırsa, bir kişi kandırırsa, 24 saatte Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirir. Hani diyorlar ya FETÖ diye, FETÖ devleti ele geçirmek için 30-35 yıl çalıştı diyorlar. Yeni sistemde FETÖ’ye gerek yok. 1 kişi kandırıldığında devlet elden gider. Osmanlı’da bile tek kişi yoktu. Teklik Allah’a mahsustur. Hata sadece insana mahsustur. Şimdi aklımızı kullanma zamanıdır. Bu işin sağı solu, doğusu batısı yok. Bu iş bir memleket meseledir” dedi.



HOLLANDA KRİZİ

Hollanda’da yaşanan olaylara da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milli bir mesele, biz de destekledik. Bir ülkenin bakanları başka bir yere gidiyorsa hiçbir ülke onları çeviremez. Geri çeviriyorsa sorgularız. Ama Dışişleri Bakanımız Hollanda’ya gittiğinde bizim büyükelçimiz neredeydi? Hiç sordunuz mu. Bir dışişleri bakanı bir ülkeye gidecek ama kendi ülkesinin elçisi onu karşılamayacak. İşin özeti güzel bir ülkede yaşıyoruz. Diyorlar ki bu parlamento çalışmıyor. Geçen hafta parlamentodan 100’ün üstünde kanun çıktı. Her kanun engellenir diye bir madde de yok. Demek ki kanunlar doğru olduğunda bütün partiler destek veriyor. Bize babalarımız ‘akıl akıldan üstündür’ diyor. Şimdi aklımızı kullanmayıp bir kişiye yetki vereceğiz, o da ülkeyi yönetecek. Bu 80 milyonun aklı ne olacak. Biz hayır diyelim. Bu anayasa değişikliği toplumu bölüyor. Bu nedenle Amasya’ya geldik. ‘Neden Anayasa Mahkemesine gitmiyorsunuz’ diyorlar. Milletin kaderini mahkemeler değil, millet belirleyecektir” dedi.

(Murat Çelik-Erdi Demür / İHA)
Kaynak: İHA