İZMEK Kursiyerlerine Yağlı Boya Sergisi

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğindeki İZMEK’teki yağlı boya resim kursiyerlerinin sergisi Cumhuriyet Parkı’ndaki Sanat Galerisi’nde açıldı.

İZMEK Kursiyerlerine Yağlı Boya Sergisi
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından açılışı yapılan sergide 33 kursiyerin 75 eseri yer alıyor. Cuma gününe kadar açık kalacak sergi açılışına Başkan Doğan’ın yanı sıra İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Örgev, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ferhat Yüksel, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Sergi açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Doğan, ”İZMEK’te 7 den 77 ye 20 binden fazla kursiyerimiz bulunuyor. Bugün burada bu güzel eserleri görünce İZMEK’in ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. En büyük halk üniversitesi olan İZMEK sayesinde başta kadınlarımız olmak üzere on binlerce kişi meslek sahibi oluyor. Kursu bitirenlerin bazıları kendi işini kurup para kazanıyor, hatta istihdam sağlıyorlar. İzmit Belediyesi olarak kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerini satacakları 4 farklı noktada 24 stant açtık. Kursiyerlerimiz ürünlerini buralarda satıp para kazanıyorlar” dedi.

Açılışı yapılan kurslarla vatandaşların sanatsal ve kültürel birikimlerini arttırmak istediklerini belirten Başkan Doğan, “ İnsanımız var olursa ülkemiz, devletimiz, milletimiz var olur. Hizmet çizgimiz, insanı yaşat ki, devlet yaşasın felsefesidir. Açtığımız kurslarla gizli cevherleri ortaya çıkarıyoruz. Kurslarımızı hem sanatsal bir faaliyet, hem sanat gücünün ortaya çıkarılması, hem de sosyalleşme aracı olarak kullanıyoruz. Her zaman sizlerin emrinizde olduk, olmaya devam edeceğiz. Kurs öğretmenlerimiz, çok emek sarf ediyorlar. Halk Eğitim Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İzmit’te sanat var sloganıyla 8 yıldır çalıştıklarını belirten Başkan Doğan, "Kültür Tepesi 2. Etabı, bizim sanat tepemiz olacak. Yıl içinde hizmete girecek Kültür Tepesi’nde açık havada müzikler, resimler yapılacak” diye konuştu.

Kursiyerlerin hem sosyal, hem sportif faaliyetlerine destek olmaya çalıştıklarını da belirten Başkan Doğan, “ Fitness salonlarımızın sayısı 15’i buldu. Cephanelik’te Türkiye’nin en modern Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ni kurduk. Orası bütün kadınlarımızın emrindedir. Kadınlarımıza, hanımefendilere her şey feda. Türk kadınıyla gurur duyuyoruz, elleriniz dert görmesin. Yüreğiniz her zaman en güzelini yaşasın. Resim sergimiz şehrimize, sanatseverlere hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış yapıldı ve sergi gezildi.
Kaynak: İHA