İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü

Konya’da öğrenciler, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yılını ve Çanakkale zaferinin yıl dönümünü, bayrak sergisiyle andılar.

Selçuklu ilçesinde bulunan Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri, bugün düzenlenen bayrak sergisiyle, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yılını ve Çanakkale zaferinin yıl dönümünü kutladılar.

Açılışta konuşan okul müdürü Acar, 12 Mart ve 18 Mart zaferlerinin yıl dönümü dolayısıyla, okul olarak bir şeyler yapmak istediklerini ve sonuçta çok güzel bir görüntü ortaya çıktığını söyledi.

Acar, öğrencilerin çeşitli ürünler kullanılarak bin dolayında bayrak yaptıklarına değinen Acar, şunları anlattı:

“Çocukların öğretmenleri eşliğinde yaptıkları çalışma sonrasında çok güzel bayrak görselliği ortaya çıktı. Bu güzelliği 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale zaferinin 102. yılı ile şehitleri anma programı çerçevesinde, anma programı gerçekleştirelim istedik. Ortaya çıkan güzelliği de siz değerli misafirlerimizin, velilerimizin görmesine imkan sağlayalım dedik. Gerçekten ortaya çıkan manzara görülmeye değer, bir manzara.'

Karatay Belediye Başkanı Hençerli de gezdiği bayrak sergisinden oldukça etkilendiğini ve muhteşem bir bayrak manzarasının ortaya çıktığını belirtti.

Çocuklarla birlikte 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünü ve 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü ve şehitleri de böylece andıklarını ifade eden Hançerli, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Serginin gezilmesinin ardından konuklara salonda Çanakkale zaferinin yıl dönümü dolayısıyla üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikram edildi.

Okulun spor salonunda düzenlenen anma programına Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İlçe Milli Eğitim ve şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA