İpsala'daki Öğrenciler Uzay Eviyle Evreni Tanıyacak

İpsala ilçesinde yapılan Ali Kuşçu Uzay Evi ile öğrenciler evreni tanıyacak.

İpsala Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaklığıyla 'Evrenin Sınırlarına Yolculuk' adıyla hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansınca kabul edilen proje kapsamında İpsala Ali Kuşçu Uzay Evi yapıldı.

İpsala Anadolu Lisesi Okul Müdürü ve Proje Koordinatörü Erdem Mısırlı, yaptığı açıklamada, Bayrambey Mahallesi İmam Hatip Lisesi bahçesine proje kapsamında yapılan uzay evinin yaklaşık 160 bin liraya mal olduğunu çevre düzenlemelerinin ardından nisan ayında tam olarak hizmete gireceğini söyledi.

Öğrencilerin güneşi, yıldızları, gezegenleri ve diğer gök cisimlerini uygulamalı olarak tanıyacağını aktaran Mısırlı, şunları kaydetti:

'Öğrenciler ve bilime meraklı kişiler kendilerinin uzayın bir parçası olduğu bilincini edinerek zaman zaman yapılan atölye çalışmaları ile pozitif bilimleri daha kolay ve kalıcı olarak kavrayabilecekler. Bu proje ile basta İpsala'da ve çevresinde okuyan öğrenciler olmak üzere çevremizde bilime ilgi duyan kişiler bundan yararlanabilecek. 35 kişilik izleme kapasitesine sahip planetaryumun 6 metre çapındaki sabit kubbesinde çocuklar, gökyüzünün gizemli dünyasını keşfedecekler. Planetaryum yıl içindeki önemli gök olayları sırasında, diğer okullardan öğrencileri de ağırlayacak etkinliklere ev sahipliği yapacaktır. Bu proje kapsamında İpsala ve çevresinde yaklaşık 3 bin öğrenciye eğitim verilmesi amaçlanmaktadır.'

Kaynak: AA