İnönü Üniversitesinde 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

İnönü Üniversitesinde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla program düzenlendi.

İnönü Üniversitesinde 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, 7. Ana Jet Üs Komutanı Kıdemli Albay Hasan Hüseyin Kambur, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kutlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Malatya Tabipler Odası Başkanı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş’un Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Tıp Bayramı kutlama programına katılması nedeniyle Malatya Tabipler Odası adına söz alan Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Harun Kurt, “2003 yılından itibaren Bakanlığımızın yürütmüş olduğu Sağlıkta Dönüşüm programı kapsamında, sağlık tesislerinin fiziki yapılarında iyileştirmeler yapılmış, son model tıbbi cihaz ve donanımlarla hizmet sunumu gerçekleştirilmiş, sağlık sisteminde yapılan revizyonlarla sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştırılmış ve sağlık hizmetleri sunumunun niteliği ve kalitesi arttırılmıştır. Bu da sağlık hizmetlerinden duyulan memnuniyeti arttırmıştır. Sağlık hizmetlerindeki bu iyileşmelerde hekim katkısının azımsanamayacak ölçüde olduğu açık bir gerçektir” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kutlu ise konuşmasında “Bugün ülkemizin sağlık alanında yakaladığı gelişme ve uluslararası başarılar gurur vericidir. Altyapıda ve hizmette önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hiç şüphesiz ki elde edilen başarıda, hekim ve sağlık çalışanlarımızın çok önemli katkısı vardır.

İnsanların kaliteli, mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulu, sağlıklı bireyler olmalarından geçmektedir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler, eğitimin gelişmesine, ülkenin kalkınmasına, dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunarlar.” İfadelerine yer verdi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’da 14 Mart Tıp Bayramının hem hekimlere dikkati arttırmak hem Türkiye’nin sorunlarını, problemlerini, sağlıkta yaşanan sıkıntıları dile getirmek ve başarılı hekimleri ve sağlık çalışanlarını ödüllendirmek, hem de genç tıp doktorlarını meslekte kıdemli olan doktorlarla buluşturmak olduğunu söyledi.



Rektör Kızılay, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hedefinin Türkiye’yi sağlık alanında en ileri seviyeye taşımak olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu vazifeyi hakkıyla yerine getiren değerli hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza sizlerin huzurunda şükranlarımı, tebriklerimi arz ediyorum. Burada çok kıdemli hekimlerimiz ve meslekte 30 yılını doldurmuş hekimlerimiz, genç hekimlerimiz ve hocalarımız var. Onlara şükran borçluyuz. Bugün ülkemizin sağlık alanında yakaladığı gelişme ve uluslararası başarılar gurur vericidir. Göğsümüzü kabartmaktadır. Alt yapıda ve hizmette önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Çok önemli başarılara imza atılmıştır. Bu başarıların sağlanmasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, bakanlarımıza, üniversitelerimize, tüm hastanelerimize, başhekimlerimize ama en çok da hekimlerimize, hemşirelerimize, sağlık çalışanlarımıza şükran borçluyuz."

“Türkiye sağlıkta en ileri ülkelerden biri”

Türkiye’nin sağlık alanında çok ileri noktalara ulaştığına değinen Rektör Kızılay, "Türkiye şu anda sağlıkta dünyanın en iyi, en ileri ülkelerinden biridir. Gerçekten dünyanın sağlığa ulaşımda en avantajlı ülkesi diyebiliriz. Sağlık sisteminin bel kemiği beşeri sermayedir. İnsan kaynaklarımızdır. Bununda temelinin başta hekimler oluşturmaktadır. Sonra da hemşireler gelmektedir. Diğer sağlık çalışanlarımızın hepsinin çok önemli rolü var. Ama burada ana omurga hekimlerdir. Hekimlerin etrafında sağlık şekillenmektedir. Sağlık ekibinin lideri hekimlerdir. Dünyanın en iyi cerrahlarına, dünyanın en iyi dahili tıp doktorlarına sahibiz. Ben birçok ülkede sağlık alanında ziyaretler yapıp yerinde gördüm. Bizim cerrahlarımız bizim doktorlarımız Amerika’dan, batının gelişmiş ülkelerinden hiç birinden eksik değildir. En az onların ayarındandır. Onların önünde orada da mesleki olarak çok iddialı konumda olacak çok sayıda cerrahımız ve hekimimiz ülkemizde de vardır. Kendi hastanemizde üniversitemizde de vardır." Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mesleğinde 30. yılını doldurmuş hekimlere ve öğretim üyelerine Rektör Prof. Dr. Kızılay ve Malatya Tabibler Odası Genel Sekreteri Doktor Harun Kurt tarafından plaketleri verildi.

Prof. Dr. Cengiz Yakıncı’nın "Her Hastalık Bir Hikayedir ve Görsellerle Hastalıklar" 2017 Yarışmaları hakkında bilgi vermesinin ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program kapsamında İnönü Üniversitesi Müzik Topluluğu tarafından mini bir konser verildi.

Program İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem bir öğrencilerine önlükleri giydirildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Tıp Fakültesinde okuyan kızı Elif Ravza Kızılay’a önlüğünü giydirerek başarılar diledi.
Kaynak: İHA