HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması

'(MardinDiyarbakır karayolundaki terör saldırısı) Bir süredir bir huzur ortamı oluşmuştu. Bombaların patlaması, ölümlerin yaşanması acıdır. Bu bombalı veya silahlı saldırıların hatta bütün çeşitleriyle şiddetin hiç kimseye fayda sağlamayacağını, bunu uygulayanlara da eninde sonunda zarar vereceğini görmeleri lazım'

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 'Bir süredir bir huzur ortamı oluşmuştu. Bombaların patlaması, ölümlerin yaşanması acıdır. Bu bombalı veya silahlı saldırıların hatta bütün çeşitleriyle şiddetin hiç kimseye fayda sağlamayacağını, bunu uygulayanlara da eninde sonunda zarar vereceğini görmeleri lazım.' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Yapıcıoğlu, halk oylaması çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretinde bulundu. Meydan Mahallesi Bankalar Caddesi ile eski hal esnafını ziyaret eden Yapıcıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede işsizlik rakamlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Yapıcoğlu, 'Genel anlamda memleketin hissedilir sıkıntıları her yerde aynı ama özellikle bizim bölgemizde işsizlik oranları Türkiye ortalamasının iki katına yaklaşmış hatta bazı yerlerde iki katını bile geçmiş. Batman esnafını ziyaretimiz sırasında 6-8 Ekim olaylarından sonra çok belirgin bir şekilde düşen işlerin yükselmesini bekliyor esnaf. İnşallah bu süreç çok uzun sürmez.' diye konuştu.

Hükümetin bölgeye ilişkin açıkladığı destek programlarının yetersiz olduğunu öne süren Yapıcıoğlu, hükümetin özellikle istihdamı artırıcı çalışmalar yapması ve bu bölge için ayrı bir istihdam politikası uygulaması gerektiğini kaydetti.

Mevcut paketlerin yetersiz olduğunun bu durgunluktan anlaşıldığını dile getiren Yapıcıoğlu, 'İşi en iyi olanlar çay ocağı sahipleridir. Çünkü işsiz olanların uğradığı yer çay ocaklarıdır. Bunun sosyal bir patlamaya dönüşmeden önlem alınması gerekiyor. Huzur ortamının olması esnafın da işlerinin açılmasına sebep olacaktır. Huzur olmadığı zaman gelen ekmeğin de tadı olmuyor.' dedi.

- Mardin'deki terör saldırısı

Yapıcıoğlu, basın mensuplarının, Mardin-Diyarbakır karayolunda sabah saatlerinde yaşanan terör saldırısına ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

'Bir süredir bir huzur ortamı oluşmuştu. Bombaların patlaması, ölümlerin yaşanması acıdır. Bu bombalı veya silahlı saldırıların hatta bütün çeşitleriyle şiddetin hiç kimseye fayda sağlamayacağını, bunu uygulayanlara da eninde sonunda zarar vereceğini görmeleri lazım. İnşallah bu son olur, bir daha olmaz. Fakat temennilerle olmuyor, şiddeti uygulayanların destekçileri desteklerini azaltır veya bunu çekerlerse, itirazlarını yüksek sesle dile getirmeye başlarlarsa o zaman bu şiddetin kendilerine de fayda sağlamayacaklarını görür ve bundan vazgeçme konusunda ciddi ciddi düşünmek zorunda kalırlar. İnşallah bir daha olmaz.'

Kaynak: AA