Hayvan Dostu Belediye

Antalya'da yaralı sokak hayvanlarına ambulansla 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaralı sokak hayvanlarına ambulansla 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğünün, sahipsiz hayvanların trafik kazaları ve benzeri durumlarda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek için oluşturduğu tam donanımlı hayvan ambulansı, gece gündüz sevimli dostlara hizmet vermeye devam ediyor.

Veteriner hekim, hayvan koruma ekibi ve hasta bakıcıdan oluşan ekip, vatandaşlardan gelen ihbarı anında değerlendiriyor. Hayvan ambulansı ile olay yerine ulaşan ekip, en kısa sürede yaralı hayvana müdahale ediyor.

Acil cerrahi müdahalenin de yapılabildiği ambulansta, yoğun bakım ünitesi, solunum cihazları gibi hayati fonksiyon için önem arz eden cihaz ve donanımlar yer alıyor. Yaralı hayvana daha kapsamlı müdahale ise Kepezaltı'ndaki sahipsiz hayvan bakım merkezinde yapılıyor.

Veterinerlik Şube Müdürlüğü geçtiğimiz yıl bin 587 yaralı hayvana müdahale etti. Veteriner hekim liderliğindeki ekip yaralı bin 11 köpek ve 576 kedinin yardımına koştu ve tedavilerini yaptı.

Açıklamada, vatandaşların çevrede gördükleri yaralı ve hasta sokak hayvanlarını belediyenin 0 242 332 22 33 nolu telefonuna bildirmeleri istendi.
Kaynak: AA