Haymana'dan Halep'e Yardım Eli

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Ne işimiz var Suriye’de" diyenlere Müslümanların ancak kardeş olduklarını söyledi.

Haymana'dan Halep'e Yardım Eli
Haymana’dan Halep kentindeki yardıma muhtaç Suriyeliler için “Haymana’dan Halep’e yardım eli" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında gıda, giyim malzemesi ile dolu tır, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun katılımı ile dualarla yola çıktı.

“Haymana’dan Halep’e yardım eli" kampanyasına ilişkin açıklama yapan Başdanışman Yalçın Topçu, “Haymana Belediye Başkanı Haymana’da taş üstüne taş koymuş, onu eskiden beri tanırım, laf üstüne laf koymayı sevmez ama taş üstüne taş koymayı sever. Haymana inşallah önümüzdeki günler hem iş turizminin merkezi olacak hem de Allah’ın izni ile dış turizmin merkezi olacak. İş sahalarınız artacak, turizm gelirleriniz artacak. Sık sık duyuyoruz ya ’ne işimiz var, Suriye’de’ diye, Müslümanlar ancak ve ancak kardeştirler. Orada Haymana’nın aynısı var. Kaymakam, belediye ve Haymanalı yardımseverler Halep’e, kardeşlerimizin olduğu o mağdur, mazlum coğrafyaya yardım eli uzattı. Emeği geçen bütün Haymanalılara ve bu organizasyonu yapanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Halep’te Allah’ın bizi kardeş ettiği Halepliler var. Bugün orada bizim kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırıyorlar. İnşallah bu yardımseverliğimiz, onların dertleri ile dertlenmemiz kıyamete kadar sürsün“ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA