Hatıra Paraları İnternette Satıyorlar

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanların anısına Darphane tarafından basılan özel paralar, bazı kişiler tarafından adeta kazanç kapısı haline getirildi Bunlardan '1 lira' internet üzerinden 5,5, gümüş '20 lira' ise 165 liradan satılıyor.

VEDAT YÜCEBAŞ - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanların hatırasının yaşatılması amacıyla Darphane tarafından basılan '1 lira' internetten 5,5, gümüş '20 lira' ise 165 liradan satılıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Darphane, 15 Temmuz gecesi şehit ve gazi olanların anısına özel olarak '1 lira' ile üzerinde '20 lira' yazan iki madeni para hazırladı.

Darphane '1 lira'yı basıp tedavüle sunarken, üzerinde '20 lira' yazan gümüş paradan ise sınırlı sayıda üretti.

Gümüş olması nedeniyle fiyatı 100 lira olarak belirlenen '20 liralar' ile hatıra '1 liralar', bazı kişiler tarafından adeta kazanç kapısı haline getirildi.

Bu kişiler, ellerinde toplu halde bulunan hatıra 1 liraları, internet üzerinden 2 ila 5,5 liradan satmaya başladı. Dikkati çekmek için farklı başlıkların atıldığı ilanlarda toplu alımlara indirim dahi uygulanıyor.

- Promosyon da yapılıyor

Satıcılar, gümüş '20 lira' için ise 150 ile 165 lira aralığında değişen fiyat talep ediyor.

Özellikle para koleksiyonu yapanlara ulaşmayı hedefleyen bazı satıcılar ise 'Gümüş para alana 1 lira bedava' şeklinde, ilanlarında promosyon da yapıyor.
Kaynak: AA