Hamas'tan ABD Yönetimine Tepki

Hamas Sözcüsü Berhum, ABD yönetiminin, 2011'deki esir takasıyla serbest kalan Filistinli Temimi'yi Ürdün hükümetinden istemesini kınadı.

Hamas, İsrail ile yapılan esir takasıyla serbest kalan Filistinli Ahlam et-Temimi'nin Ürdün'den kendilerine teslim edilmesini isteyen ABD yönetimine tepki gösterdi.

Hamas Sözcülerinden Fevzi Berhum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin, 2011'deki esir takasıyla serbest kalan Temimi'yi Ürdün hükümetinden istemeye kanunen hakkının olmadığını belirterek söz konusu talebi kınadı.

ABD'nin bazı tarafları sıkıştırmak ve elindeki bu kozu çıkarına kullanmak istediğini savunan Berhum, 'Ürdün bağımsız bir devlettir ve hem vatandaşlarını hem de sınırları içindeki kişileri korumayı bilir.' dedi.

ABD Adalet Bakanlığı, 2001'de İsrail'deki bir lokantaya düzenlenen ve ikisi ABD vatandaşı 15 kişinin öldüğü saldırıda sorumluluğu olduğu gerekçesiyle Temimi'nin kendilerine teslim edilmesini dün Ürdün hükümetinden istemişti.

İsrail mahkemesi tarafından 2001 yılında 16 kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Temimi, 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2011 yılında Hamas ile İsrail arasında yapılan esir takası anlaşmasıyla serbest kalmıştı.

Kaynak: AA