Hakkari'deki FETÖ İddianamesi Kabul Edildi

Başsavcılığın soruşturması kapsamında 6'sı tutuklu 15 sanık hakkında 7,5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6'sı tutuklu 15 sanık hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin sözde il sorumlusu Z.Y ve yardımcısı H.A'nın da aralarında bulunduğu 15 şüpheliyle ilgili soruşturmasını tamamladı.

Savcılıkça hazırlanan iddianame 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, sanıklardan FETÖ/PDY'nin sözde il sorumlusu Z.Y hakkında 'Terör örgütü yöneticisi olmak' suçundan 22 yıl, diğer sanıklar için de 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, itiraflarda bulunan bir sanığın ifadesine yer verildi. İtirafçı sanık, örgüt üyesi olduklarını, bir araya gelip irtibat halinde bir yapılanma içerisinde bulunduklarını anlattı.

Şüphelilerin bir kısmının FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme ağı olan 'ByLock' kullandıkları ve birçoğunun örgütün talimatı üzerine Bank Asya'ya para yatırdıklarının tespit edildiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan 6 şüpheli ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 9 şüphelinin yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 9 Mayıs'ta başlanacak.
Kaynak: AA