Görme Engelliler İçin 'Sesli Durak' Uygulaması Geliştirildi

Buluşum Platformu, görme engelliler için mobil uygulama olarak ‘sesli durak’ projesini hayata geçirdiğini açıkladı.

Görme Engelliler İçin 'Sesli Durak' Uygulaması Geliştirildi
Boyner Grup’un sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu Buluşum Platformu görme engelliler için mobil uygulama olan ‘sesli durak’ projesinin hayata geçirdiğini duyurdu. Platformdan yapılan açıklamada, Sesli Durak’ın, otobüs duraklarına gelen otobüslerden ve otobüslerin hangi hatta ait olduklarından görme engellileri sesli olarak bilgilendiren bir mobil aplikasyon olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında, “İlk olarak Ankara’da hizmet vermeye başlayan Sesli Durak, Türkiye’nin daha fazla ilinde, daha fazla görme engelliye hizmet verebilmek adına Buluşum’da destekçilerini bekliyor” denildi.

Sosyal girişimci Onur Kılıç tarafından hayata geçirildiği belirtilen Sesli Durak projesinin, Android işletim sisteminde çalışıyor ve Google Play uygulama mağazasından indirilebildiği ifade edildi. Ayrıca, uygulamayı indiren görme engelli bireyin konumunu tespit ederek, bulunduğu durak ve otobüsler hakkında sesli olarak bilgilendirme yaptığı bildirildi.

Görme engellilerin günlük ulaşımlarını kolaylaştırmayı ve toplumsal engelleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini dile getiren platform üyeleri, Sesli Durak’ın Türkiye’nin başka illerinde de hayata geçirilmesi için büyükşehir belediyeleri ile görüşmeler yaptıklarını bildirdi. Diğer uygulama mağazalarında da yer alması planlanan Sesli Durak projesine bulusum.biz adresi üzerinden destek topladıkları aktarıldı.
Kaynak: İHA