'Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi'

Pazaryeri ilçesinde, 'Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi' kapsamında ekim ayında Güde köyündeki dağıtımda bir kişiye verilen 40 küçükbaş hayvandan 6'sının ölmesi üzerine, küçükbaş hayvanların tamamı değiştirilerek, yerine yenileri teslim edildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, ölen hayvanlardan numune alıp incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderdi.

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç çiftçinin hayvanlarında yol yorgunluğu ve hastalık sebebiyle ölümler meydana geldiğini belirterek, 'Belli bir karantina süresinin ardından biz de üst makamlara bu konuyu ileterek, hayvan sahiplerinin zararlarının karşılanmasını istedik. İhaleyi alan yüklenici firma, çiftçilerimizin hayvanlarını değiştirerek, mağduriyetlerini giderdi.' dedi.

Hayvanları değiştirilen çiftçi Şerafettin Yıldız da mağduriyetinin giderilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Devletimiz bana 40 küçükbaş hayvan desteği yaptı fakat ölüm olayları olunca çok üzüldüm. Hibe de olsa hem kendimin, hem de devletimin zarar etmesine gönlüm razı olmadı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık yetkilileri devreye girerek, hibe hayvanlarımın tümünün değiştirilmesini sağladı. Allah devletimizden razı olsun.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA