Fethiye'de Şehidin Adı Siteye Verildi

Diyarbakır’da 11 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan Fethiyeli Uzman Çavuş Burak Cantürk’ün ismi ilçede bulunan 54 dairelik bir siteye verildi.

Fethiye'de Şehidin Adı Siteye Verildi


Diyarbakır’ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na PKK’lılar tarafından 11 Nisan 2016 tarihinde patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıda Uzman Çavuş 25 yaşındaki Burak Cantürk şehit olmuştu.2003 yılından bu yana Fethiye’de yaşayan fırın işletmecisi Ali Cantürk’ün oğlu olan Şehit Uzman Çavuş Burak Cantürk Giresun’un Espiye ilçesi Kaşdibi köyünde törenle toprağa verilmişti.

Şehit Uzman Çavuş Burak Cantürk’ün adı ailesinin oturduğu Fethiye’deki 54 dairelik siteye verildi.

Fethiye’de ismi bazı okullara verilmesi planlanırken site sahibi tarafından böyle bir uygulama başlatılması şehit ailesini sevindirdi. Şehit Uzman Çavuş Burak Cantürk’ün babası Ali Cantürk ile annesi Döndü Cantürk site girişlerindeki oğlunun ismini görünce büyük heyecan yaşadı. Ali Cantürk siteyi yapan inşaat firmasının sahibi Hüsrev San’a teşekkür ederek ’’Böyle bir olayla karşılaşacağımızı beklemiyorduk. Siteye şehit oğlumuzun ismi verilince büyük duygu seli yaşadık" dedi.



İş adamı Hüsrev San’a çok teşekkür eden ve bu davranışıyla kendilerini gururlandırdığını anlatan şehidin babası Ali Cantürk; “Ülkemizde genel olarak bütün insanlarımız bu konuda duyarlı. Fakat bu konuda Fethiye’miz çok başka. Hüsrev Sav’ın siteye şehit oğlumun ismini vermesi bizi çok gururlandırdı. Bizim haberimiz yoktu. Sürpriz oldu. Allah razı olsun. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu vatan için şehit düşmüş Mehmetçikleri unutturmamak için çok anlamlı bir hareket. Vatan sağ olsun” dedi.



Sezgin Burak Cantürk’ün annesi Döndü Cantürk; “Sitenin önünden eve girerken çok duygulanıyorum aynı zamanda gururda duyuyorum. Siteye oğlumun isminin verilmesi bizi çok mutlu etti. Siteye her geldiğimde sanki oğlum beni karşılıyor. Oğlum en güzel şekilde gitti. Oğlumla gurur duyuyorum. Başım her zaman dik. Her şeyden önce ‘bir şehit annesiyim’ diyorum. Rabbimin onu bizden Allah yolunda, vatan yolunda almasına daha çok sevindim. Bu çok farklı bir duygu. Anlatırken göğsüm kabarıyor” dedi.



Şehit annesi ayrıca Şehit Cantürk’ün Fethiye’ye geldiği zaman kaldığı odayı oğlunun eşyalarından oluşan özel oda haline getirdi. Odada şehit Cantürk’ün asker kıyafetlerinin yanı sıra ayakkabısı, damatlığı, saati, kitapları, diş fırçası, traş köpüğü ve fotoğrafları yer alıyor. Şehit annesi oğlunu bu odada yaşattığını ifade ederek: “Sabah uyanır uyanmaz bu odaya geliyorum. Sabah ilk günaydını bu odada oğluma söylüyorum. Duamı yapıyorum. Günümün yarısı bu odada geçiyor. Dolaplara, oğlumun eşyalarına bakıyorum. Kıyafetlerini kokluyorum. Çünkü hala kokusu duruyor. Bu odada oğlumu yaşatıyorum. Oğlumun sözlüyse nikâhları yakındı. Kendileri öyle diyordu. Benimde en büyük hayalim oğlumu evlendirmekti. Ama Rabbim verdi, Rabbim aldı. O bize emanetti. Allah’ıma şükürler olsun 24 yıl sevdim” diye konuştu.



Fethiyeli iş adamı Hüsrev San; “Şehidimiz Sezgin Burak Cantürk’le gurur duyuyoruz. Biz burayı sanlar inşaat sitesi olarak projelendirdik ve projelendirme süreci devam ederken Burak Cantürk kardeşimize bir daire vermiştik. Kendisinin şehit olduğunu öğrendikten sonra bizim adımıza çok üzüldük. Çünkü çok sıcakkanlı, iyi bir kardeşimizi kaybetmiştik. Ama kendisi adına çok sevindik çünkü yarın ahirette herkesin gıptayla bakacağı şehitlik mertebesine ulaştı. Daha sonraki süreçte bizde bu sitenin ismine şehit kardeşimizin ismini vermek istedik. Bize bu konuda fedakârlık yaptığımızı söyleyen oldu. Hayır, biz fedakârlık yapmadık. Askerlerimizin, polislerimizin, 15 Temmuz şehitlerimizin ve Burak Cantürk kardeşimizi gibi şehitlerimizin yaptığı fedakârlık karşısında bizim yaptığımız asla bir fedakârlık değildir” dedi.

Kaynak: İHA