Fahri Konsoloslar İzmir'de Buluştu

İzmir'in dünyaya açılmasını sağlamak için 35 ülkenin fahri konsolosu İzmir'de bir araya geldi.

Ege Genç İşadamları Derneğinden (EGİAD) yapılan açıklamaya göre, İzmir'in kültürel, turizm ve ekonomik açıdan gelişimi için aralarında ABD, Malta, Portekiz'in de bulunduğu 35 ülkenin fahri konsolosu EGİAD'ın düzenlediği toplantıda buluştu.

EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, Dünya Fahri Konsoloslar Birliği Türkiye Başkanlığının İzmir'de bulunmasının kenti güçlendirdiğini belirterek, 'İzmir, 66 konsolosluk ile uluslararası ilişkilerini sürdürmekte. Türkiye'nin yurt dışına açılan kapısı olarak İzmir'in tanıtımında hep birlikte ve el birliği ile çalışmalıyız.

Kentin kültür, turizm ve ekonomik gelişimi hepimiz için çok önemli. EGİAD olarak bu dönem uluslararası ilişkilere ayrıca önem vermekteyiz. Bu kapsamda da sizlerle dirsek temasında çalışmak bizler için çok önemli. Görüş ve önerileriniz çok değerli. İzmir'i hep birlikte dünyaya tanıtalım. Kentimiz hem turizmi ile hem ticareti ile dünya kenti olmaya adaydır.' dedi.

Dünya Fahri Konsoloslar Birliği Türkiye Başkanı ve Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan da toplantıda daha sık bir araya gelme kararı aldıklarını ifade ederek, 'Konsolosluk erkanı olarak İzmir'in tanıtımı açısından yaptığımız çalışmalar devam edecek. 1800'lü yıllarda İzmir'den Hindistan ve Rusya'ya her hafta gemi kalkıyordu. O günlerde ticaretiyle isim yapmış olan kentimizi bugün çok daha iyi yerlerde görmek için daha fazla çalışmalıyız.' dedi.

Kaynak: AA