Eyyübiye Belediyesinden Gençliğe Büyük Yatırım

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye gençliğine yönelik hayata geçirilen 17 spor salonunun antrenörleriyle bir araya geldi.

Eyyübiye Belediyesinden Gençliğe Büyük Yatırım
Ekinci, her mahalleye spor salonu sözünü bir bir yerine getiriyor. 36 mahalleye 36 spor salonu söylemiyle gençliğe verdiği önemi gösteren Eyyübiye Belediyesi 17 spor salonunu gençlerin hizmetine açtı. Spor salonlarıyla gençliği sportif faaliyetlerle buluşturup kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını amaçladıklarını belirten Ekinci, bu konuda antrenörlere de büyük iş düştüğünü söyledi.

Ekinci "17 spor salonu faaliyete geçmiş durumda. Bu spor salonlarımızda sporu araç kılarak gençlerimizin bu ülkeye, bu millete aidiyet duygularını perçinleyeceğiz. Bugün burada yeni göreve başlayacak antrenörlerimizle bir aradayız. Eyyübiye ilçesi genç bir nüfusa sahip hali ile ilçemizde gençlere hizmet götürüyoruz. Bu fiziki hizmetlerin yanında da sosyal anlamda yapılması gerekenler var. Fiziki anlamda kentsel dönüşümden bahsederken gençler ile ilgili zihinsel bir dönüşümün iyi bir zeminde iyi bir temele oturtulması gerekiyor. Bunun yapılması adına da ilçemizde 17 adet spor salonu faaliyete geçmiş durumdadır” dedi.

Sporu araç kılarak gençlerimizin bu ülkeye, bu millete aidiyet duygularını perçinleyeceğiz diyen Ekinci konuşmasının devamımda, “yine bu spor salonları vasıtası ile terörle de mücadele edilmiş olacak, madde bağımlılığı ile de mücadele edilmiş olacak. Bu spor salonuna gelecek olan Eyyübiyeli gençler spor salonundan çıktıktan sonra o mahallenin bir nevi abileri olacaklar ve etraflarında gördükleri aksaklıklara müdahale edecekler. Bu müdahaleler yapılırken bizim insan profili diye adlandırdığımız o profile de sahip olacaklardır. Kardeşlerimiz bunun farkındalar ilgili arkadaşlarımızda gerekli mülakatları yaptılar ve sonraki süreçte de onlar bu hassasiyetlere iyi bir şekilde dikkat edecekleler. Özelikle yine ifade etmek gerekirse Eyyübiyeli gençler Eyyübiye’ye yakışır bir şekilde her ortamda duruşlarını göstereceklerdir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA