Eskişehir Bal Üretici Birliği 'Arıköy Projesini' İnceledi

Arıköy’ün proje aşamasını bitiren Odunpazarı Belediyesi, proje ile ilgili ihale hazırlıklarına başladı.

Eskişehir Bal Üretici Birliği 'Arıköy Projesini' İnceledi
Odunpazarı Belediyesi projenin tamamlanmasının ardından olası hataların önüne geçmek için Eskişehir Bal Üreticileri Birliği’nin görüşünü aldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un makamında gerçekleştirilen toplantıya, Eskişehir Bal Üreticileri Birliği Başkanı Halil Er, Yönetim Kurulu Üyeleri Sıtkı Akyel, Ahmet Şafak ve Abdullah Baş katıldı.

Görüşme sonrasında Eskişehir Bal Üreticileri Birliği yetkilileri ile Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, projenin yapılacağı Akpınar Mahallesi’nde inceleme yaptı. Eskişehir Bal Üreticileri Birliği’nin proje ile ilgili yaptığı incelemeler sonrasında yaptığı önerileri dikkate alan Odunpazarı Belediyesi, projede düzenlemeler yaparak projeye son şekli verdi.

“Arıcılık yapmak isteyen herkes projede yer alabilecek”

Önümüzdeki günler içerisinde projenin ihale aşamasına geçileceğini belirten Başkan Kurt, “Belediye olarak Arıköy projesi için yapılan kredi başvurusunun kabul edilmediğini dile getirdi. Bu nedenle yeni kaynak ve hibe arayışına girdiklerini kaydeden Başkan Kurt, kamu harcamalarında hassas davranıyoruz. Bu nedenle de gerekli maddi düzenlemelerin yapılmasının hemen ardından, 2016 yılında ödül almış ve halk tarafından büyük ilgi gören Arıköy projesini süratle hayata geçirdik. Bu proje hiç kimsenin tekeline geçmeyecek, arıcılık yapmak isteyen herkes projede yer alabilecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA