Ercik Açıklaması 'Yeni Sistemin Merkezinde Millet Olacak'

AK Parti İçel İl Başkanı Cesim Ercik, referandum çalışmalarını sürdürüyor. Ercik, "Yeni sistemde uzlaşma var, istikrar var. Yeni sistemin de merkezinde millet olacak. Yeni sistem ile her şeyin merkezinde millet olacak. Her sorunun cevabını millet verecek. Millet cumhurbaşkanını doğrudan seçtiği için kurulacak hükümete de beş yıllığına güvenoyu vermiş oluyor” dedi.

Ercik Açıklaması 'Yeni Sistemin Merkezinde Millet Olacak'
Ercik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasında ’evet’ oyu çalışmaları kapsamında İçel’in ilçelerini ziyaret ederek, çalışmalarını sürdürüyor. İlçe ziyaretlerinde mahalle, ev ve kahvehane de vatandaşlarla buluşan Başkan Ercik, "16 Nisan’ın ardından sandıktan evet oyu çıkarsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürürlüğe girdikten sonra milletimiz daha çok kazanacak. Dolayısıyla Türkiye’miz daha çok kazanacak ve 2023 hedeflerine ulaşabileceğiz. Yeni sistem ile her şeyin merkezinde millet olacak. Her sorunun cevabını millet verecek. Millet cumhurbaşkanını doğrudan seçtiği için kurulacak hükümete de beş yıllığına güvenoyu vermiş oluyor” şeklinde konuştu.

Vesayetin idarenin milletin gücü olan iradeye hükmetmesi anlamına geldiğini vurgulayan Ercik, "Kısacası 1960’da da bir darbe gerçekleşiyor. Adnan Menderes idam ediliyor. İdare mi güçlü? İrade mi güçlü? İdarenin güçlü olduğunu bizler bir kez daha görüyoruz. Bizler 1960’ta yaşıyoruz. 1971’de yine idarenin iradeye karşı güçlü olduğunu yaşıyoruz. 1980’de yine yaşıyoruz. 1997’de yine yaşıyoruz. 2007 yılına gelince işte ülkenin başında bizim o dönemki Başbakanımız, şuan ki Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız ne zaman ki e muhtırayla karşı karşıya kaldığımızda sizler işinizi yapın dediği andan itibaren, işte biz o gün iradenin idareye bu sebeple hükmettiğini hep birlikte yaşamış olduk. Bunun en güzel örneği de bizler bu asil milletle ne kadar gurur duysak azdır. 15 Temmuz’da da bu milli iradenin idareye karşı ne kadar güçlü olduğunu hep birlikte bizler tüm dünyaya haykırmış olduk. İşte bunun son aşamasını Allah’ın izni ile 16 Nisan referandumda bizler bütün dış güçlere karşı milletin gücünü göstermiş olacağız. Hep dik tutacağız. İşte çıktığımız bu kutlu yolda Allah hepimizi muzaffer kılsın. İnşallah İçel ’evet’ diyecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA