Elazığ'da FETÖ'cü Şoföre 7 Yıl 6 Ay Hapis

Elazığ’da Fetullahçı Terör Örgüt/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2016 yılında Bank Asya’ya 160 bin lira yatıran ve Bylock kullandığı tespit edilen şoföre 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, FETÖ/PDY üyesi olmaktan kanun hükmünde kararname ile çalıştığı sağlık kuruluşundaki şoförlükten ihraç edilen tutuklu sanık Suat Ç. katıldı.

Mahkeme heyeti, sanığa, terör örgütünün şifreli haberleşme programı Bylock’u kullandığı, darbeyi önceden bildiği, FETÖ ile bağlantılı olan derneklere üye olma, himmet toplama ve Bank Asya’daki hesap hareketlilikleri nedeniyle örgütün emir ve talimatları doğrultusunda hareket ettiği iddiasıyla dava açıldığını bildirdi.

Telefonundaki Bylock’tan polisler söyleyince haberi olmuş

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Suat Ç., "10 günde bir toplanılıp sohbet yapılıyordu. Bunlar dini veya FETÖ ile ilgili sohbetler değil, çay sohbetiydi. Çocuğumu 2014-2015 yılından itibaren kapatılan Güzide Hanım Orta Okuluna gönderdim. Darbe girişimi olunca oğlumun kaydını başka bir okula aktardım. Okulun cemaatle bağlantılı olduğunu biliyordum. Fakat cemaatin FETÖ ile bağlantılı olduğunu bilmiyordum. Yurt dışında çocuğum olduğundan dolayı onlarla konuşmak için akıllı telefonuma bir çok program indirdim ve bunların arasında Bylock da varmış. Polisler söyleyince haberim oldu" dedi.



Bank Asya’ya darbe öncesi 160 bin lira yatırmış

Hakkında FETÖ’cü diye yapılan ihbarları kabul etmediğini dile getiren Suat Ç., "FETÖ’ye kurban derisi toplamadım, FETÖ ile bir bağım yoktur. Bank Asya da kredi kartı hesaplarım vardı. Yüksek lisans için kızım Amerika’ya gidecekti. Vize alabilmek için benim hesabımda yüklü miktarda para olması gerekiyormuş. Bu yüzden bende buldum, buluşturdum Bank Asya’daki hesaba 2016 yılında 160 bin lira para yatırmıştım. Ancak vize çıkmayınca parayı geri çektim" diyerek kendini savundu.

Savunmanın ardından savcı mütalaasında sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de sanık hakkında, örgütün emir ve talimatları doğrultusunda hareket ettiği gerekçesiyle "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Kaynak: İHA