Ege İhracatçı Birlikleri TARKEM'e Ortak Oldu

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Türkiye’de kamu, özel sektör ortaklığının güzel bir örneğini oluştur TARKEM’e yüzde 1 hisse ile ortak oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri TARKEM'e Ortak Oldu
Tarihi Kemeraltı yenileme alanının kentle ilişkisinin yeniden kurulması, boşalan işlevlerin yerine yenilerinin getirilmesi, kullanıcı çeşitliliğinin artırılması, tarihi dokuyu koruyacak nitelikli yatırımcıların tarihi alana çekilmesi için kurulan TARKEM, yerel yönetim ortaklarındaki artışla dikkat çekiyor. 116 iş insanı tarafından kurulan TARKEM’de son sermaye artırımlarıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesinin yüzde 30, Konak Belediyesinin de yüzde 1’lik ortaklığıyla %31 kamu, %69 özel sektör payı bulunurken, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) de, yüzde 1’lik hisse satın aldı. T

TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce, Ege İhracatçı Birlikleri’nin TARKEM ortağı olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odasının da ortak olabilmeleri için gerekli statü değişikliklerini yaptıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünün bu kurumların ortaklığının önünde hiç bir engel kalmadığını belirttiğini, Tarihi yenileme alanının kalkındırılması amacıyla bir kamu-özel ortaklık modeli oluşturmak için bu kurumların ortaklığa beklendiğini söyledi.



Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımızın İzmir’in cazibe merkezi haline getirilerek mevcut ya da potansiyel müşteriler açısından ilgi odağı olmasını sağlamak. Şehrimizin ve bölgemizin geleneksel ihraç ürünlerinin öne çıkarılmasına katkıda bulunarak potansiyel pazarlarımızdaki alıcıları buraya çekmek" dedi.

Kaynak: İHA