Edirne Belediyesinde Personel Eğitimleri Devam Ediyor

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi personeline, ‘İnsan ve Çevre Sağlığı Alanında Vektör Yayılımı Önleme Hizmetleri’ konusunda eğitim verildi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, 2016 yılında sivrisinekle ilgili şikayetlerin yüzde 78 oranında azaldığını söyledi.

Edirne Belediyesinde Personel Eğitimleri Devam Ediyor
Edirne Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen eğitime Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi personeli katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatları doğrultusunda sivrisinekle mücadeleye kış ayında da devam ettiklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, sivrisinekle mücadelede çok önemli adımların atıldığını, son 4 yılda yapılan çalışmalar neticesinde 2016 yılında alınan şikayet sayısının da yüzde 78 oranında azaldığını söyledi.

Sivrisinekle mücadelede önemli bir başarıya imza attıklarını ifade eden Tanrıkulu, “Bu başarıda hepimizin payı var. Biz size sadece yön verdik. Kışlık mücadelesi yaptık. Almanya’da 130 belediyenin ortaklaşa kurduğu Sivrisinekler ile Mücadele Vakfı’nın (KABS) düzenlediği kurslara gittik. Bizim için önemli olan bilimsel çalışmalarla, topraklarımıza zarar vermeden, ekolojik dengeyi bozmadan sivri sinekle mücadele etmek” dedi.

Daha sonra Entopest Çevre Sağlığı Müdürü Mehmet Şalıvar, İnsan ve Çevre Sağlığı Alanında Vektör Yayılımı Önleme Hizmetleri konusunda personeli bilgilendirdi. Sivrisinek, haşere gibi canlılarla mücadele eden personeli birer nefere benzeten Şalıvar, “Dünyanın en önemli işini yapıyorsunuz. Sizler çevrenin ve halkın sağlığını koruyorsunuz. Vurdumduymaz ve umursamaz olamazsınız. Önce sizin sağlıklı olmanız lazım. Daha sonra insanların ve en sonda çevrenin sağlığını koruyacaksınız” diye konuştu.

Kaynak: İHA